7-й Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST–2023»

02 Листопада 2023

2–3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті м. Києва відбудеться грандіозна подія: 7-й Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST–2023».

Мета фестивалю – розвиток професійних навичок і творчості студентів, популяризація досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв і кондитерських виробів, демонстрація професійних навичок кухарів, кондитерів, дизайнерів.

Організаторами Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну у цьому році стануть:

  • Громадська спілка «Український кулінарний союз»
  • Державний торговельно-економічний університет
  • Академія професійної освіти «Merkúr»

Визначення кращих кухарів, кондитерів, команд кухарів оцінюватимуть згідно з рекомендаціями Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) будуть проводити відомі члени журі:

  • Любов Чуницька — експерт із харчових технологій та ресторанного сервісу у закладах HoReCa, головний технолог мережі закладів ТОВ «Київ Інтертеймент Груп», заслужений працівник сфери послуг (ресторанне господарство), Голова суддівської колегії
  • Паоло Бреіша — президент Асоціації UCM  «Середземноморський союз шеф-кухарів»
  • Ян Брецько — директор Академії професійного навчання «Меркур», Словацька республіка
  • Віктор Тимчишин — шеф-кухар ресторану ALASKA, член Українського кулінарного союзу, засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food»
  • Михайло Кравченко — доктор технічних наук, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ
  • Діна Федорова — доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства, гарант освітньо-наукової програми 1 рівня вищої освіти «Ресторанні технології та фуд-дизайн»
  • Олександр Гриценко — практикуючий шеф-кухар ресторану «La Frusta», 25-разовий призер 15-ти міжнародних кулінарних змагань в Україні, Туреччині, Греції, Македонії, Словаччині, фіналіст кулінарного шоу «Майстер-Шеф. Професіонали»
  • Григорій Губарев — директор Житомирського торговельно-економічного коледжу ДТЕУ
  • Наталія ЧОРНА — доктор історичних наук, професор, зав. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ
  • Інеса Горук — Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ
  • Ганна Сабодаш — доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту

У програмі передбачені практичні індивідуальні змагання за різноманітними номінаціями: Страви сучасної української кухні,  Страви автентичної і етнічної кухні, Best Street Food по-українськи, Best Chef Junior, Best Pastry Chef Junior.

Практичні командні змагання дозволять визначити найкращу кулінарну школу року – Best Culinary School. А в номінації Best School Lunch (шкільний ланч очима учнів) школярі зможуть представити своє бачення основної страви для обіду в шкільній їдальні враховуючи сучасні норми харчування дітей у закладах освіти.

 ART-CLASS включає наступні номінації:

  • Цукрові квіти (англійська техніка).
  • Робота з марципана, мастики
  • Художня робота з тіста (коровай)
  • Крафтовий хліб
  • Бенто-торт

Інноваційну конкурсу номінацію з відтворення емоцій акриловими фарбами «КАЛЕЙДОСКОП ЕМОЦІЙ, ВРАЖЕНЬ, ПОЧУТТІВ» на полотні оцінюватимуть:

  • Олена Палієнко – кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри дизайну та інжинірингу ДТЕУ
  • Олексій Возіянов – художник монументаліст, член Національної спілки художників України, заступник голови секції графіки Київської організації НСХУ
  • Володимир Микитенко – український скульптор; член Національної спілки художників України, заступник голови секції скульптури Київської організації НСХУ

Переможці будуть відзначені золотими, срібними, бронзовими медалями у кожній із номінацій. Кубок Гран-прі отримають переможці Best Culinary School-2023! Решта конкурсантів будуть відзначені дипломом учасника Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023».

Спонсорами заходу є:

  • Глек. Ресторан сучасної київської кухні
  • Robot&coupe. Фахівець у сфері кулінарних приготувань

Офіційне відкриття 7-го Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023» відбудеться 2–3 листопада 2023 року о 10:00 у Державному торговельно-економічному університеті за адресою: м. Київ, вул. Кіото, 19.