Пологи без світла та медикаментів: у Бучі жінка народила вдома дівчинку

В окупованій Бучі 7 березня 21-річна Ганна Тімченко народила донечку Алісу

09.03.2022

В окупованій Бучі 7 березня 21-річна Ганна Тимченко народила донечку Алісу. Пологи приймали вдома без світла, медикаментів і лікаря. Дівчинка важить 3,6 кг, 49 см.

Про це повідомила її бабуся — 42-річна Катерина Тимченко, пише Суспільне.

«Ввечері подзвонили мені і сказали, що почались перейми. Їм лікар телефоном пояснив, як правильно перерізати пуповину. Не було світла і централізованої води. Невеликі залишки води змогли підігріти. Пологи приймали три сусідки в укритті, пуповину перерізав батько. Я пишаюсь донечкою», — розповіла жінка.

Ганна мала б народжувати у київському пологовому № 2. Проте немовля з’явилося на світ у розбомбленій Бучі у квартирі, де немає навіть знеболюючого та води.

Її мати Катерина розповіла, що батько новонародженої Аліси питав, чи можна молодій мамі їсти мариновані помідори, пише Ліга. Лайф.

«Певно, у них залишилася лише консервація. Тільки Господь знає, скільки ще буде в тому пеклі», – додає Катерина.

Сама Катерина раніше виїхала з 7-ма дітьми з України, заради їхньої безпеки. Тепер вона молиться, щоб мешканцям Бучі дали «зелений» коридор, і родина доньки та її син змогли виїхати у Київ. Адже у столичній квартирі бабуся залишила усе необхідне для дитини. А потім – рухалися на Закарпаття, де у неї є близькі.Раніше у Бучанській міській раді повідомили, що 9 березня проводилася евакуація з Бучі та Ворзеля на залізничний вокзал Києва. Евакуювали лише жінок та дітей. Виїзд забезпечують поліцейські, представники міжнародного руху «Червоний хрест», органи місцевого самоуправління, обласна військова адміністрація.

Раніше WoMo розповідало, як безпечно народити дитину в укритті чи вдома.

Нагадаємо, що з початку війни в Україні зареєстрували майже 4 тисячі шлюбів і народилося 4,3 тисячі дітей. Зокрема у Києві народилися 390 малюків.