Марко Черветті — італієць, кухар, бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group, який після початку повномасштабного вторгнення не просто залишився в Україні, але й почав мандрувати країною, що відкрити для себе найцікавіші локальні продукти та краще зрозуміти українську кухню. Він веде влог про мандрівки, а також залюбки ділиться власними інтерпретаціями українських страв, які його вразили найбільше. Ми попросили його поділитися своїм поглядом на те, як готувати банош, сирники та ліниві вареники.
Банош
Інгредієнти:
- Сир (Горгонзола та Ементаль або інший сир на смак) — 400 г
- Вершки — 500 мл
- Вода — 1,5 л
- Кукурудзяне борошно або крупа — 500 г
- Вершкове масло — 80 г
- Оливкова олія — 50 мл
- Сіль
- Перець
Як готувати:
- Розігрій духову шафу до 180 градусів.
- У великій каструлі змішай вершки та воду. Посоли, додай кілька столових ложок олії, постав на вогонь.
- Зріж з сиру скоринку, поріж його невеличкими шматочками.
- Велику форму для запікання з товстими стінками змасти вершковим маслом.
- Коли суміш вершків з водою закипить, потроху додавай кукурудзяну крупу, постійно помішуючи вінчиком.
- Заварену крупу переклади в форму для запікання. Виклади сир на банош та занур шматочки всередину, зверху додай трохи вершкового масла.
- Постав форму в духову шафу, запікай півтори години. Виклади на тарілку великою ложкою та додай трохи чорного меленого перцю. На наступний день банош можна знову розігріти, попередньо порізавши шматками, наче пиріг.
Останні новини
- Шукайте те, що буде приносити задоволення: Олена Наумова про життя, спорт та роботу
- Афіша тижня: що подивитися, послухати та куди сходити 13-19 травня
- Христина та Григорій Решетники: Знаєте, як пощастило тим, у кого є можливість зателефонувати мамі та таткові?!
- Чого навчила мене мама: 12 українок розповідають про своїх матусь
- Сальвадор Далі: життя ексцентричного генія Новости на главной
Ліниві вареники зі шпинатом та корицею
Інгредієнти:
- Шпинат заморожений — 150 г
- Кисломолочний сир — 250 г
- Пармезан тертий — 120 г
- Панірувальні сухарі — 120 г
- Борошно — 120 г
- Яйця — 2 шт.
- Вершкове масло
- Сіль, перець
- Оливкова олія
- Кориця
Як готувати:
- Шпинат наріж, виклади в миску та додай кисломолочний сир. Великі грудки сиру розімни руками.
- Додай по три столових ложки пармезану, панірувальних сухарів та борошна. Посоли, приправ чорним перцем.
- Розбий в суміш яйця, ретельно перемішай, ненадовго постав в холодильник.
- Для формування вареників змасти руки оливковою олією, сформуй з тіста ковбаски, обваляй в борошні та виклади на вкриту борошном поверхню.
- Відвари ліниві вареники в окропі, виклади в змащену вершковим маслом форму для запікання.
- Посип сухарями та пармезаном, додай трохи кориці та шматочки вершкового масла.
- Запікай при температурі 180 градусів, доки вареники не вкриються скоринкою. Готові вареники виклади на тарілку, додай ще краплю пармезану та кориці.
Сирник без борошна з карамеллю
Інгредієнти:
- Цукор – 300 г
- Вершки – 50 мл
- Яйця – 6 шт.
- Згущене молоко – 1 банка
- Молоко – 200 мл
- Сир кисломолочний – 250 г
Як готувати:
- Розігрій духову шафу до 180 градусів.
- Для карамелі пересип цукор в каструльку та постав на вогонь. Коли цукор розтане і набуде коричневого кольору, додай вершки.
- Перелий карамель в форму для запікання.
- Для сирника яйця кімнатної температури, молоко та згущене молоко збий разом в блендері.
- До суміші додай кисломолочний сир та збий ще раз.
- Перелий суміш у форму з карамеллю.
- Випікай 40-50 хвилин, доки сирник не вкриється золотистою скоринкою.
- Залиш страву охолонути, потім проведи ножем вздовж стінок форми та перегорни сирник на тарілку, щоб карамель опинилася зверху.