Група дослідників з Абердіна та Суррея провела незалежне дослідження ефективності двох різних режимів харчування.
«Хронохарчування залишається захоплюючою областю досліджень, і з’являється все більше доказів того, що час їди може відігравати важливу роль у покращенні здоров’я багатьох людей, — пишуть автори. — Проте наші останні дослідження показують, що час дня, коли ви їсте найбільше, не такий важливий для схуднення, як вважалося раніше».
У дослідженні брали участь люди з надмірною вагою та без метаболічних проблем.
Учасників розділили на дві групи, одна з яких споживала найбільшу кількість калорій на сніданок, а інша на вечерю. Обіди були однакові.
Протягом усього експерименту вчені стежили за показниками метаболічного здоров’я, ваги, і не виявили жодної різниці у двох групах.
Останні новини
- Українська стрічка «Я померла в Ірпені» отримала ґран-прі фестивалю LINOLEUM 2024
- Перемоги та виклики мальовничого Парижу: читаємо уривок із книги «Паризька кулінарна школа»
- Пам’ятна монета «Сергій Параджанов» незабаром з’явиться в Україні
- День Бердянська проведуть у Києві, Львові та Запоріжжі
- Відпустка на один день: Sheepland у Київській області Новости на главной
І учасники, що добре снідали, і ті, хто ситно вечеряв, мали однакові показники рівня інсуліну, ліпідів і глюкози в крові. Худли вони теж з однією швидкістю.
При цьому любителі сніданків повідомляли про те, що почуваються ситими протягом дня, а значить, звичка снідати корисна, швидше, для власного комфорту.