Час прийому їжі не відіграває важливу роль у схудненні — дослідження

Учасники, що добре снідали, і ті, хто ситно вечеряв, мали однакові показники рівня інсуліну, ліпідів і глюкози в крові

12.09.2022

Група дослідників з Абердіна та Суррея провела незалежне дослідження ефективності двох різних режимів харчування.

«Хронохарчування залишається захоплюючою областю досліджень, і з’являється все більше доказів того, що час їди може відігравати важливу роль у покращенні здоров’я багатьох людей, — пишуть автори. — Проте наші останні дослідження показують, що час дня, коли ви їсте найбільше, не такий важливий для схуднення, як вважалося раніше».

У дослідженні брали участь люди з надмірною вагою та без метаболічних проблем.

Учасників розділили на дві групи, одна з яких споживала найбільшу кількість калорій на сніданок, а інша на вечерю. Обіди були однакові.

Протягом усього експерименту вчені стежили за показниками метаболічного здоров’я, ваги, і не виявили жодної різниці у двох групах.

І учасники, що добре снідали, і ті, хто ситно вечеряв, мали однакові показники рівня інсуліну, ліпідів і глюкози в крові. Худли вони теж з однією швидкістю.

При цьому любителі сніданків повідомляли про те, що почуваються ситими протягом дня, а значить, звичка снідати корисна, швидше, для власного комфорту.