Цацикі: як готувати корисний “замінник” майонезу

Жоден грецький стіл не обходиться без цацикі (дзадзикі) — холодної соус-закуски з грецького йогурту, свіжого огірка, кропу та часнику.

Шеф-кухар Джордж Цуліс поділився рецептом та секретами приготування класичного соусу, який може легко витіснити майонез у салатах.

Інгредієнти:

  • 2 середні огірки
  • 500 г грецького йогурту
  • 3 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 ч. л. білого винного оцту
  • 4 листочки м’яти, нарізані
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

У мисці натираємо огірки на великій тертці, додаємо сіль, перець і перекладаємо у друшляк, де даємо стекти рідині протягом 10 хвилин.

У мисці змішайте 250 г йогурту, часнику та оливкової олії й добре перемішайте.

Перекладіть суміш у миску і додайте 250 г йогурту, що залишився, а потім додайте оцет, м’яту та огірки, сіль, перець і добре все перемішайте.

Подавайте соус цацикі, политий оливковою олією та прикрашений оливками.