Жоден грецький стіл не обходиться без цацикі (дзадзикі) — холодної соус-закуски з грецького йогурту, свіжого огірка, кропу та часнику.
Шеф-кухар Джордж Цуліс поділився рецептом та секретами приготування класичного соусу, який може легко витіснити майонез у салатах.
Інгредієнти:
- 2 середні огірки
- 500 г грецького йогурту
- 3 зубчики часнику
- 50 мл оливкової олії
- 1 ч. л. білого винного оцту
- 4 листочки м’яти, нарізані
- сіль
- перець

Спосіб приготування:
У мисці натираємо огірки на великій тертці, додаємо сіль, перець і перекладаємо у друшляк, де даємо стекти рідині протягом 10 хвилин.
У мисці змішайте 250 г йогурту, часнику та оливкової олії й добре перемішайте.
Перекладіть суміш у миску і додайте 250 г йогурту, що залишився, а потім додайте оцет, м’яту та огірки, сіль, перець і добре все перемішайте.
Подавайте соус цацикі, политий оливковою олією та прикрашений оливками.