Хто б міг подумати, що звичайний гарбуз і кілька спецій стануть новим кавовим трендом? У 2003 році Starbucks зробив ставку на осінній настрій і створив Pumpkin Spice Latte. Цей напій, який спочатку викликав сумніви навіть у маркетологів, став справжнім феноменом. Його аромат, що нагадує духмяну домашню випічку, зробив гарбузовий лате символом осені та став зіркою соцмереж і загалом попкультури. Що цікаво, спочатку компанія додавала тільки спеції, і лише за 12 років вирішила додавати до кави гарбузове пюре. Редакція вирішила спробувати приготувати гарбузовий лате і посмакувати винаходом маркетологів.
Інгредієнти:
- 250 мл молока (можна використовувати рослинне: мигдальне, соєве або кокосове)
- 2 ст. л. гарбузового пюре
- 1 ст. л. цукру або меду (за смаком)
- 1/2 ч. л. прянощів (суміш кориці, імбиру, мускатного горіха, гвоздики)
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 60 мл міцної кави або еспресо
- вершки для подання (за бажанням)
- кориця для прикраси
Гарбузове пюре:
- 4 скибки гарбуза
- спеції

Приготування:
- Для початку приготуємо гарбузове пюре. Наріжте 4 скибки гарбуза і запікайте в духовці до м’якості (приблизно 30-40 хвилин за температури 180 °C). Додайте до гарбуза корицю, мускатний горіх та імбир за смаком. Збийте все блендером до однорідної маси. Якщо робити таким чином, у каву спеції додавати не потрібно. Також варто звернути увагу, що сам гарбуз достатньо солодкий, тож, можливо, цукор вам не знадобиться.
- У невеликій каструлі змішайте гарбузове пюре, цукор і прянощі для гарбузового пирога. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин, поки суміш стане ароматною.
- Додайте молоко і ваніль до гарбузової суміші. Продовжуйте нагрівати, не доводячи до кипіння, постійно помішуючи, поки молоко стане гарячим.
- Зніміть молочну суміш з вогню. За допомогою занурювального блендера або капучинатора збийте молоко до утворення піни. Приготуйте еспресо або міцну каву, влийте в чашку, а потім додайте молочну суміш з гарбузом.
- Прикрасьте вершками та посипте корицею. Хай смакує!