Осінь це час збору та переробки нового врожаю винограду, а також привід дізнатись більше про культуру виробництва та споживання висококласних вин.
Щодня ми працюємо на інфофронті, виствілюючи подвиги українських жінок та впливаючи на світову спільноту інформаційно.
Ми просимо нас підтримати, аби ми й надалі могли виконувати нашу місію на шляху до української перемоги
Підтримати womo.uaПро користь продуктів природного бродіння людству відомо вже не одне тисячоліття — ще у 2200 році до н. е. давні шумери та єгиптяни вживали вино як ліки. Саме тому вино — не розкіш, а елемент здорової дієти та частина світової культури. Так, наприклад, історія Італії та історія вина співіснують в одній площині, відтоді, як греки завезли перші лози на Апеннінський півострів приблизно у 800 році до н.е. А для французів вже багато століть вино залишається важливою частиною культурної спадщини. У священному ж Талмуді напряму говориться: у вина, на відміну від інших продуктів, є дві унікальні властивості — воно одночасно насичує і розраджує людину.
Звісно, якість та кількість вина при цьому дуже важливі, то ж нумо вивчати секрети найкращих вин разом з національною книжковою платформою Yakaboo.
Історія вина в 100 пляшках
Оз Кларк
Є особлива втіха — вивчати історію геніальних винаходів людства. Вино точно є одним з них, то ж запрошуємо до прочитання найкращої книги про вино, виданої у Великобританії за версією “Gourmand Drink Awards — 2015”. Зірковий винний експерт Оз Кларк відкоркує для читачів 100 пляшок, кожна з яких втілила найважливіші інновації, відкриття та історичні події свого часу. Він простежить історію вина: від міхів з козячої шкіри — до новітніх технологій; від першої етикетки — до шедеврів дизайну найдорожчих марок, створених визначними художниками ХХ століття. Усе про славетні вінтажі, культові вина, унікальні виноградники — цікаво, дотепно та смачно!
Останні новини
- Pantone обрав головний колір 2024 року: витончено-чуттєвий персик
- Мерехтливі сукні, лаконічні костюми та вишукане взуття: бренди Estro i MustHave презентували святковий дроп
- Інесса Кравченко, видавчиня «Колесо Життя» та психологиня розробила новий авторський тренінг для жінок
- Як приготувати кутю на Різдво: найкращі українські рецепти
- Фільми про українців побачать у США Новости на главной
Wine Simple. Про вино від сомельє світового класу
Крістін Мюльке, Альдо Сом
Читати, дегустувати, перечитувати. Автори радять прочитати цю книгу перший раз, щоб розібратись в основах знань про вина, а потім повернутися до книжки та пройтися ще раз тими розділами, у яких є те, що може бути корисним саме вам. Але як зрозуміти, що вам найбільше до душі? Насолоджуйтесь, не лякайтеся і будьте відкриті до нового.
Пізніше ви зможете використати книгу як довідник, з яким ви будете купувати вина, дегустувати їх і впевнено навчатися. На цих сторінках вам трапиться багато технічних термінів, які ви знайдете у глосарії.
Натуральне вино для кожного. Що це? Де його знайти? Як у нього закохатись?
Еліс Фейрінг
Чи всяке дороге вино — натуральне? Ні, натуральне вино, це, виявляється, окремий тип вина. Воно практично не містить домішок, виготовляється з винограду, вирощеного в органічний та біодинамічний спосіб. Іншими словами — це вино “як колись”. Кожне виноробне господарство, унікальний клімат, майстерність виноробів створюють неповторні смаки навіть з напоїв однієї лози! Користуйтеся ілюстрованим путівником від знаної американської винознавчині допоможе розібратись у термінології та виробниках, дистриб’юторах і тонкощах дегустації.
Raisin. 100 великих натуральних емоційних вин
Ґійом Ларош, Седрік Блатрі, Аррі Анноні
Великий ілюстрований атлас найкращих натуральних вин, про які розповідають справжні знавці. Добірні вина — це не просто смак, це насамперед емоція, яка виникає завдяки повазі до людей і любові до землі. Історії ста найвидатніших вин надихають на пошуки нових смакових вражень та неймовірних історій. Якщо ви колись думали, що натуральне вино — це щось простеньке, “домашнє”, то ця книжка переконає вас у тому, що у простоті процесів захована таємниця не тільки чуттєвої, а й духовної насолоди вином.
Amber Revolution. Як світ закохався в оранжеве вино
Саймон Вулф, Раян Опаз
Оранжеве, або бурштинове, вино. Щось новеньке, з чим варто познайомитись. Йдеться про старовинну грузинську технологію, яку відродили винороби-ентузіасти з Фріулі та Словенії. Секрет особливого кольору та терпких ноток у вині з’являється тому, що під час бродіння та витримки сік настоюється на шкірках та кісточках. Нині цей стиль набуває дедалі більшого поширення, а книжка Саймона Вулфа розповість вам все про найкращих виробників оранжевого вина із 20 країн усього світу. Милуйтеся також неймовірними фото: виноградники, чудові пейзажі та портрети самих виноробів.
Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів
Анна Євгенія Янченко
Анна Євгенія Янченко — та сама неймовірна й дотепна усезнайка, яка веде блог “Сомельє в зелених штанях”. Вона продегустувала понад 15 000 вин і знає, що добре вино далеко не завжди дороге. У своїй книзі авторка дає зрозумілі практичні поради: як читати етикетку і обирати келихи; пояснює, що таке декантер і звідки взялися таніни, чим відрізняється Шампанське від Проссеко, розвіює міфи стосовно порошкових вин, описує найвідоміші винні регіони світу. Вино — це наука й розвага: шукайте у книзі річний квест винними сортами світу.
Як пити вино. Найпростіший спосіб дізнатися, що вам смакує
Ґрант Рейнольдс, Кріс Стенґ
Йдете найлегшим шляхом й берете завжди звичні піно нуар чи шардоне? Можливо, ви просто не знаєте, що вам насправді подобається. Експериментуйте з цією книжкою у руках: тут про смаки, відтінки, поєднання зі стравами, про підробки та правильне зберігання вина. Тепер ви та найкрутіші сомельє розмовлятимете однією мовою. Чи це не найприємніше у тому, що подобається: знати все до найменших дрібниць про життя лози, секрети виробництва вина та ті особливі нюанси, які роблять зі звичайного гастрономічного задоволення справжню пристрасть.