Курча пірі-пірі: рецепт від Михайла Золотаря | Волонтерська кухня

Волонтер і засновник Sky Group Михайло Золотарь приєднався до “Волонтерської кухні”, щоб приготувати курча пірі-пірі за авторським рецептом.

Інгредієнти на 10 порцій:

  • Курча – 2 шт
  • Свіжі перці чілі – 2 шт
  • Часник – 4 зуб
  • Лимон – 1 шт
  • Паприка копчена – 20 гр
  • Перець болгарський – 3 шт
  • Орегано – 10 гр
  • Цукор коричневий – 10 гр
  • Цибуля синя – 1 шт
  • Олія – 1 ст.л
  • Біле вино – 2 ст.л
  • Сіль та перець на смак

Приготування:

  1. Болгарський перець і перець чилі вимити, видалити плодоніжку і серцевину, наріжте. Складіть перець в каструлю, додайте лимонний сік і поставте на повільний вогонь на 10 хвилин.
  2. За допомогою занурювальний насадки блендера пюруйте перець, додавши паприку, часник і сіль.
  3. В курячому філе зроби три надрізи по діагоналі і покладіть курку у вогнетривкий посуд, викладіть зверху соус і полийте оливковою олією.
  4. Покладіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
    Подавайте курку разом з готовим соусом.

Подивитися повний процес приготування можна тут.

Смачного!

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року в Києві SHE Congress об’єднає власниць бізнесу, керівниць, медійних і культурних діячок, волонтерок. Під слоганом «Рішуча. Справжня. Небайдужа» учасниці поговорять про вибір, який формує майбутнє, команди та суспільство. На сцені SHE Congress кожна історія рішучості є важливою — про кроки в бізнесі й кар’єрі, освіті й комунікаціях, спорті й здоров’ї, благодійності та волонтерстві. І навіть про ті рішення, на які ще не наважилися — адже це теж частина шляху.

Забронюйте Вашу участь за найкращими умовами!