Волонтер і засновник Sky Group Михайло Золотарь приєднався до “Волонтерської кухні”, щоб приготувати курча пірі-пірі за авторським рецептом.
Інгредієнти на 10 порцій:
- Курча – 2 шт
- Свіжі перці чілі – 2 шт
- Часник – 4 зуб
- Лимон – 1 шт
- Паприка копчена – 20 гр
- Перець болгарський – 3 шт
- Орегано – 10 гр
- Цукор коричневий – 10 гр
- Цибуля синя – 1 шт
- Олія – 1 ст.л
- Біле вино – 2 ст.л
- Сіль та перець на смак
Приготування:
- Болгарський перець і перець чилі вимити, видалити плодоніжку і серцевину, наріжте. Складіть перець в каструлю, додайте лимонний сік і поставте на повільний вогонь на 10 хвилин.
- За допомогою занурювальний насадки блендера пюруйте перець, додавши паприку, часник і сіль.
- В курячому філе зроби три надрізи по діагоналі і покладіть курку у вогнетривкий посуд, викладіть зверху соус і полийте оливковою олією.
- Покладіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Подавайте курку разом з готовим соусом.
Подивитися повний процес приготування можна тут.
Смачного!