Це поблажливе, солодке імбирне латте готується із пряничного цукрового сиропу зі спеціями. Додайте в чашку трохи бренді, щоб отримати ідеальний осінній напій, що зігріває.
Імбирне лате: рецепт бадьорого напою
Інгредієнти:
- 65 г світло-коричневого цукру
- 2 ч. л. меленого імбиру
- 4 горошини чорного перцю
- 1 невелика паличка кориці
- ч. л. меленого мускатного горіха
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 500 мл молока
- 200 мл свіжозвареної кави еспресо
Спосіб приготування:
Покладіть цукор у кастрюлю зі 100 мл води. Обережно нагрівайте, помішуючи, поки|доки| сахар не розчиниться. Довести до кипіння і додати імбир, перець горошком, корицю та мускатний горіх.
Вимкніть вогонь і дайте повністю охолонути. Процідіть через дрібне сито і додайте ванільний екстракт.
Коли будете готові подавати, нагрійте молоко і сироп разом до гарячого стану, але не до кипіння, постійно збиваючи винчик під час нагрівання.
Розлийте еспресо кофе по 4 гірниках і долийте пінним молоком.