У центрі Києва відкрилось міське кафе та бар Oishi Ba з меню від мішленівського шефа. Наразі заклад працює у тестовому режимі.
Слово “Oishi” у перекладі з японської означає “смачно”. Символом закладу обрали зайця, який символізує достаток та насолоду. У кафе панує філософія вабі-сабі: баланс між тілом, душею та розумом, природність як життєвий стиль, а смак – як шлях до відчуттів.

Шеф-кухар закладу – Володимир Попович. Меню розробив мішленівський шеф-кухар та інвестор Джефрі Велла, який спеціалізується на середземноморській кухні з локальних і сезонних продуктів. Він співпрацював з відомими світовими кухарями, серед яких Гордон Рамзі та Ален Дюкасс. Сьогодні він очолює Cap Aureo, ресторан із зіркою Мішлен у Grand Park Hotel Rovinj. Також курує власний франчайз-проєкт Mediterraneo by Jeffrey Vella у п’ятизірковому готелі TAJ Exotica Maldives. Кухар планує відвідати Київ у листопаді.


Підхід Джефрі ґрунтується на локальності. Він співпрацює з місцевими виробниками та рибалками, використовує сезонні та локальні продукти.
Дизайн створила архітекторка й дизайнерка інтер’єру Ольга Дзюба. Серед її проєктів: ресторан паназіатської кухні Guramma та ресторан італійської кухні Corvina. Всередині кафе поєднує жовті та бордові відтінки та яскраві акценти – триметровий жираф, ілюстрації з тваринами й рослинними мотивами. Заклад позиціює себе як pets friendly простір.


У меню – авторська інтерпретація страв, серед яких є роли, бургери, різні варіації раменів та навіть авторський борщ.