Рецепт бурякового супу з фетою і кропом

Цей яскравий овочевий суп готується з попередньо відвареного буряка, солодкої картоплі, гострої фети та ароматного кропу для сміливого та цікавого смакового поєднання.

Подавайте на вечерю або насолоджуйтеся як зігрівальним здоровим обідом у холодні дні.

Інгредієнти:

  • 1 велика солодка картоплина, очищена і нарізана
  • 500 г вареного буряка, нарізаного
  • 1 ч. л. насіння кмину плюс додатково (за бажанням)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 велика червона цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 150 г фети, подрібненої
  • 5 г свіжого кропу, подрібненого
  • тости з вершковим маслом (за бажанням)

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. Викласти картоплю і буряк на деко, посипати кмином і скропити 1 ст. л. олії. Приправити, потім перемішати. Смажити 35 хвилин або до м’якості та золотистого кольору.

Тим часом розігрійте олію, що залишилася, у каструлі на середньому вогні. Обсмажте цибулю 12 хвилин, часто помішуючи, додавши часник в останню хвилину. Додайте смажені овочі, потім додайте бульйон, приправте та тушкуйте 10 хвилин.

Зніміть з вогню, потім збийте блендером до однорідності. Розподіліть між мисками, зверху посипте подрібненою фетою, кропом, додатковим насінням кмину, якщо використовується, і чорни перцем. Подавайте з тостами, змащеними маслом, якщо хочете.

Порада: смажте овочі на день вперед. Зберігайте суп у герметичному контейнері в холодильнику до трьох днів.