Рецепт смаженої солодкої картоплі з інжиром для святкового столу

Ці кільця батату ідеально підійдуть для особливого випадку або для святкового застілля.

Їх можна приготувати заздалегідь, щоб не поспішати. Смажені шматки солодкої картоплі є чудовою основою для начинки з фетою, скибочками солодкого інжиру, граната та бальзамічної глазурі.

Інгредієнти:

  • 2 великі солодкі картоплини (батат), нарізані кружальцями завтовшки 2 см
  • ½ столової ложки оливкової олії
  • 200 г фети, нарізаної
  • 200 г грецького йогурту
  • сік лимона
  • 2 ч. л. подрібненого листя чебрецю плюс листя для подачі
  • 3 шт. свіжого інжиру, кожен розрізати на 8 часточок
  • 1 ч. л. зерен граната
  • листя руколи для подачі
  • бальзамічна глазур для подачі

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. Викладіть кружечки солодкої картоплі на деко, змастіть олією та приправами. Випікайте у духовці 30 хвилин або до золотистого кольору. Відставте остигати.

Тим часом зробіть начинку. Фету в мисці розімніть виделкою, додайте йогурт і збийте, поки суміш не стане кремовою. Додайте трохи лимонного соку, подрібнений чебрець і трохи чорного перцю, перемішайте.

Розподіліть трохи збитої суміші фета на кожну охолоджену часточку батату, а зверху покладіть кілька часточок інжиру, трохи гранатових зерен і листочки чебрецю.

Подавайте по 3 порції на людину із жменею руколи для гарніру та крапелькою бальзамічної глазурі.

Порада. Ви також можете приготувати ці кружечки солодкої картоплі з різними начинками. Спробуйте кілька скибочок з нарізаним яблуком і подрібненими волоськими горіхами або хумусом зі шматочками в’ялених помідорів.