Рецепт яєць зі шпинатом та солодкою картоплею

Яйце по-шотландськи — це трохи трудомістка страва британської кухні, але кінцевий результат дуже смачний!

Замініть класичні шотландські яйця на цю вегетаріанську версію — це 1 з 5 ваших страв на день. Приправлена солодкою картоплею та шпинатом, вкрита хрусткими панірувальними сухарями – подивіться на цей золотистий жовток!

Інгредієнти:

  • 2 середні солодкі картоплини/батат (близько 400 г), почищені та нарізані шматочками по 4 см
  • 400 г консервованої квасолі, відцідженої
  • 1 ч. л порошку каррі
  • щіпка подрібненого перцю чилі (за бажанням)
  • 200 г замороженого шпинату, розмороженого і добре відцідженого
  • 75 г легкого салатного сиру, подрібненого
  • 5 великих яєць
  • 1 ст. л молока
  • 75 г панірувальних або натуральних сухарів
  • соняшникова олія
  • манговий чатні та часточки лимона для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

Поставте каструлю на сильний вогонь і залийте водою приблизно на 2,5 см. Додайте солодку картоплю і варіть 12-15 хвилин, поки вона не стане м’якою і не розвариться. Відцідити, повернути в каструлю і нагрівати на повільному вогні 2-3 хвилини, струшуючи картоплю. Дати охолонути, а потім розім’яти з масляною квасолею та спеціями.

Турбота як стратегія зростання: як нова HR-культура формує сильні команди

Чому жіноче лідерство сьогодні — це супер-сила, побудована на турботі та гнучкості рішень? Цьогоріч на HR Wisdom Summit ми поговоримо про психологічну безпеку, реінтеграцію після фронту, L&D з реальним результатом і AI в HR. І все — через призму людяності.

Забронювати участь

Зі шпинату віджати зайву вологу. Грубо нарізати і додати до картопляної суміші з сиром.

Відварити 4 яйця в каструлі з киплячою водою протягом 4 хвилин 30 секунд, якщо подавати яєчню холодною, або 5 хвилин, якщо подавати теплою. Злийте воду і залийте холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Коли яйця охолонуть, обережно почистити.

Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Розділити солодку картопляну масу на 4 частини, потім рівномірно обмотати кожною яйце, щоб повністю покрити. Яйце, що залишилося, збити в неглибокій мисці з молоком, а борошно та панірувальні сухарі висипати в окремий неглибокий посуд. Занурте яйця в борошно, потім в яйце, потім в панірувальні сухарі і перекладіть на деко.

Збризніть олією для рівномірного покриття. Випікати 18-20 хвилин до золотистої скоринки. Вийняти і дати трохи охолонути перед тим, як подавати теплим або холодним з манговим чатні та лимонними дольками, за бажанням.