Яйце по-шотландськи — це трохи трудомістка страва британської кухні, але кінцевий результат дуже смачний!
Замініть класичні шотландські яйця на цю вегетаріанську версію — це 1 з 5 ваших страв на день. Приправлена солодкою картоплею та шпинатом, вкрита хрусткими панірувальними сухарями – подивіться на цей золотистий жовток!
Інгредієнти:
- 2 середні солодкі картоплини/батат (близько 400 г), почищені та нарізані шматочками по 4 см
- 400 г консервованої квасолі, відцідженої
- 1 ч. л порошку каррі
- щіпка подрібненого перцю чилі (за бажанням)
- 200 г замороженого шпинату, розмороженого і добре відцідженого
- 75 г легкого салатного сиру, подрібненого
- 5 великих яєць
- 1 ст. л молока
- 75 г панірувальних або натуральних сухарів
- соняшникова олія
- манговий чатні та часточки лимона для подачі (за бажанням)
Спосіб приготування:
Поставте каструлю на сильний вогонь і залийте водою приблизно на 2,5 см. Додайте солодку картоплю і варіть 12-15 хвилин, поки вона не стане м’якою і не розвариться. Відцідити, повернути в каструлю і нагрівати на повільному вогні 2-3 хвилини, струшуючи картоплю. Дати охолонути, а потім розім’яти з масляною квасолею та спеціями.
Зі шпинату віджати зайву вологу. Грубо нарізати і додати до картопляної суміші з сиром.
Відварити 4 яйця в каструлі з киплячою водою протягом 4 хвилин 30 секунд, якщо подавати яєчню холодною, або 5 хвилин, якщо подавати теплою. Злийте воду і залийте холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Коли яйця охолонуть, обережно почистити.
Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Розділити солодку картопляну масу на 4 частини, потім рівномірно обмотати кожною яйце, щоб повністю покрити. Яйце, що залишилося, збити в неглибокій мисці з молоком, а борошно та панірувальні сухарі висипати в окремий неглибокий посуд. Занурте яйця в борошно, потім в яйце, потім в панірувальні сухарі і перекладіть на деко.
Збризніть олією для рівномірного покриття. Випікати 18-20 хвилин до золотистої скоринки. Вийняти і дати трохи охолонути перед тим, як подавати теплим або холодним з манговим чатні та лимонними дольками, за бажанням.