Рецепт шоколадного пирога зі “слизом” на Геловін

29 Жовтня 2024

Блискуча ідея влаштувати вечірку на Геловін та приготувати приголомшливий пудинг із зеленим “слизом”, який змусить усіх говорити про себе.

Інгредієнти: 

  • 200 г печива Oreo
  • 50 г несолоного вершкового масла, розтопленого

Читайте також: «Пакості чи ласощі?»: рецепт шоколадних кексів на Геловін

Для слизу:

  • 300 г готового заварного крему
  • 1 ч.л зеленого гелевого харчового барвника
  • 1 ч. л ванільного екстракту

Для шоколадної глазурі:

  • 100 г чорного шоколаду, подрібненого
  • 100 г молочного шоколаду, подрібненого
  • 175 мл подвійних вершків
  • 40 г несолоного вершкового масла

Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки

Для прикраси:

  • 50 г білого шоколаду, розтопленого

Спосіб приготування: 

Покладіть печиво в кухонний комбайн, подрібніть на крихту, а потім додайте вершкове масло. Щільно притиснути до дна і стінок 23-сантиметрової форми для тарталеток з вільним дном. Поставити в морозильну камеру, поки ви робите “слиз”.

Змішайте заварний крем з харчовим барвником і ваніллю. Вилийте його на охолоджену основу і поверніть у морозильну камеру щонайменше на 40 хвилин або до повного застигання.

Тим часом викладаємо чорний та молочний шоколад у миску. Нагріваємо вершки та вершкове масло в каструлі на повільному вогні. Як тільки масло розтопиться, знімаємо з вогню і вливаємо шоколад, помішуючи, поки він не розтопиться. Охолодити протягом 5 хвилин, а потім вилити на застиглу основу для слайму.

Читайте також: Страшно красиві торти на Геловін: рецепти та ідеї декору

Тим часом викладіть розтоплений білий шоколад у кондитерський мішок і викладіть спіраллю зверху на тарт. Протягніть коктейльну паличку через спіраль через рівні проміжки часу, щоб створити павутинку.

За бажанням, з білого шоколаду, що залишився, можна зробити павучка. На антипригарний папір для випічки виліпити коло, потім 8 лапок. За допомогою коктейльної палички нанесіть трохи шоколадної глазурі для очей. Поставте пиріг у холодильник, щоб він застиг, потім зніміть папір і покладіть павука на павутину. Охолодіть тарт до подачі.

Перед подачею залиште тарт при кімнатній температурі на 15-20 хвилин, щоб він легко нарізався.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram