Розпочинаємо кабачковий сезон: поживні страви від Тані Песик

Головний кулінарний хіт літа – кабачки. З травня по вересень сезон цього овочу в розпалі, тож втриматися і не скуштувати його в усіх варіантах неможливо! Легкий, соковитий, низькокалорійний і дружній до фігури кабачок може бути як основою для дієтичних страв, так і зіркою святкового столу. Комікеса з шоу «VIP Тернопіль» на Новому каналі поділилася двома рецептами, які принесуть максимум користі. Тож ловіть одразу два низькокалорійні рецепти від учасниці шоу Тетяни Песик.

Кабачкові оладки

Інгредієнти:
 кабачок – 1 шт.
 цибуля – 1 шт.
 печериці – 2 шт.
 часник – 2 зубчики
 сир твердий – 70 г
 яйце – 1 шт.
 борошно – 2 ст. л.
 сіль, перець – за смаком

Приготування страви:

  1. Промийте та очистіть кабачок. Натріть на дрібній тертці, посоліть і дайте постояти 10 хвилин. Після злийте зайвий сік, відтисніть перетерту масу і ще раз злийте сік.
  2. Наріжте цибулю кубиками та гриби тоненькими скибочками. Всипте в розігріту сковорідку і просмажте протягом 5-7 хвилин.
  3. Вичавіть часник через прес, додайте в сковорідку. Перемішайте і смажте ще кілька хвилин до золотистого кольору.
  4. Всипте готові овочі до кабачкової маси. Додайте тертий сир, яйце, борошно і ще раз перемішайте.
  5. Смажте у формі невеличких оладок по 2-3 хвилини з кожного боку до готовності. Перекладіть на тарілку, додайте сметану й насолоджуйтеся смаком!

Кабачкова піца

Інгредієнти:
 кабачок – 1 шт.
 сир твердий – 160 г
 яйце – 2 шт.
 борошно – 2 ст. л.
 печериці – 1-2 шт.
 перець – 0,5 шт.
 помідор чері – 2-3 шт.
 броколі – 3-4 суцвіття
 сіль, перець – за смаком

Приготування страви:

  1. Промийте, очистіть і натріть кабачок на дрібній тертці. Посоліть і залиште на 10 хвилин. Після добре відтисніть перетерту масу і злийте сік.
  2. Додайте яйце, борошно, половину тертого сиру й ретельно перемішайте. Викладіть тонким шаром на кругле деко та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Якщо краї тіста стали золотистими, то основа для піци готова.
  3. Наріжте тонкими скибками гриби, перець і помідори. Викладіть овочі разом з броколі на кабачкову основу.
  4. Посипте залишками тертого сиру й поставте в духовку ще на 5-10 хвилин, поки він не розплавиться. Готово!