Смачна закуска: ковбаски в індонезійському соусі

Ці смачні та гострі ковбаски у соусі самбал стануть чудовим доповненням до будь-якої святкової страви.

Індонезійський соус, або паста самбал (індонез. sambal), зазвичай виготовляється із суміші різних перців чилі з іншими інгредієнтами, як-от цибуля шалот, креветкова паста, часник, імбир, тростинний або пальмовий цукор, лимон, лайм тощо.

Ви можете додати більше перцю чилі, якщо любите гостре.

Інгредієнти:

  • 3 середні зубчики часнику, очищені від лушпиння
  • ½ шматочка імбиру розміром з великий палець, очищеного і грубо нарізаного
  • ½ невеликої цибулини, грубо нарізаної
  • 1-3 червоні перці чилі (до свого смаку), розрізані навпіл і очищені від насіння
  • 2 листки кафрського лайму, подрібнені
  • 2 ст. л оливкової олії
  • 1 ст. л цукру

Спосіб приготування:

Щоб приготувати соус самбал, покладіть часник, імбир, цибулю, перець чилі та листя лайма у блендер і подрібніть в однорідну пасту.

Розігрійте пательню на середньому вогні та додайте 1 ст. л олії, а потім самбал і цукор.

Смажте 5 хвилин до появи аромату та легкої карамелізації.

Додайте соєвий соус, мед і сосиски та готуйте 3-4 хвилини, часто помішуючи, поки сосиски не прогріються. Перекладіть у тарілку для подання та смакуйте.

СМАЧНОГО!