Ці смачні та гострі ковбаски у соусі самбал стануть чудовим доповненням до будь-якої святкової страви.
Індонезійський соус, або паста самбал (індонез. sambal), зазвичай виготовляється із суміші різних перців чилі з іншими інгредієнтами, як-от цибуля шалот, креветкова паста, часник, імбир, тростинний або пальмовий цукор, лимон, лайм тощо.
Ви можете додати більше перцю чилі, якщо любите гостре.
Інгредієнти:
- 3 середні зубчики часнику, очищені від лушпиння
- ½ шматочка імбиру розміром з великий палець, очищеного і грубо нарізаного
- ½ невеликої цибулини, грубо нарізаної
- 1-3 червоні перці чилі (до свого смаку), розрізані навпіл і очищені від насіння
- 2 листки кафрського лайму, подрібнені
- 2 ст. л оливкової олії
- 1 ст. л цукру
Спосіб приготування:
Щоб приготувати соус самбал, покладіть часник, імбир, цибулю, перець чилі та листя лайма у блендер і подрібніть в однорідну пасту.
Розігрійте пательню на середньому вогні та додайте 1 ст. л олії, а потім самбал і цукор.
Смажте 5 хвилин до появи аромату та легкої карамелізації.
Додайте соєвий соус, мед і сосиски та готуйте 3-4 хвилини, часто помішуючи, поки сосиски не прогріються. Перекладіть у тарілку для подання та смакуйте.