Як приготувати легку та поживну вечерю? Про таку розповіла ведуча «Хто знає?» на Новому каналі, яка радить приготувати запечену форель.
На календарі — вересень, тож хочеться огорнути вечори затишком. А що може бути кращим за ароматну страву, яка збирає навколо себе родину й друзів? Лише процес її приготування! Ведуча квіз-шоу «Хто знає?» Даша Астафʼєва поділилася рецептом, що підкорить як смаком, так і легкістю виконання.

Інгредієнти:
- форель — 1 шт.
- картопля молода середнього розміру — 1,5 кг
- лимон — 1 шт.
- розмарин — 3-4 гілочки
- оливкова олія — 2 ст. л.
- сіль морська — за смаком
- перець чорний свіжомелений — за смаком
Приготування страви:
1. Дістаньте шматок охолодженої форелі та залиште його на кілька хвилин, щоб риба набула кімнатної температури.
2. Ретельно промийте та очистіть молоду картоплю. Наріжте лимон тоненькими скибочками.
3. Застеліть деко пергаментом та ввімкніть духовку розігріватися до 180 °C.
4. На рибі зробіть акуратні надрізи, злегка натріть сіллю. У кожен надріз вкладіть тонкі скибочки лимона.
5. Розкладіть навколо риби молоду картоплю, збризніть оливковою олією, приправте перцем.
6. Запікайте протягом 25 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150 °C і готуйте ще 30 хвилин. Готово!
Читайте також: Мʼясо з рисом по-сербськи за рецептом Марлен Дітріх