У цьому простому рецепті супу на рослинній основі броколі набуває чудового горіхового смаку завдяки обсмажуванню. До нього додають арахіс для додаткового хрускоту та щіпку пластівців чилі для додаткового тепла.
Також це ідеальний рецепт приготування під час посту або дієті. Тому не зволікайте й приготуйте цей смачний та корисний суп.
Інгредієнти:
- 1 середня головка броколі (близько 400 г), суцвіття та стебла грубо нарізати
- 1 ст.л рослинної олії
- 2 ч.л меленого коріандру
- 2 ч.л меленого кмину
- щіпка меленого каєнського перцю
- 1 велика цибулина, грубо нарізана
- 2 палички селери, грубо нарізані
- ½ x 30 г свіжої петрушки, стебла дрібно нарізати, а листя зірвати
- 1 велика картопля для запікання (близько 200 г), почищена і нарізана шматочками по 2 см
- ½ овочевого бульйону, розчиненого у 800 мл окропу
- 200 мл мигдалевого молока
- ½ сік лимона
- 100 г молодого листя шпинату
- 2 ст.л сухого смаженого арахісу, грубо нарізаного
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 220°C, вентилятор 200°C. На велике деко викласти броколі, ½ ст.л олії та мелені спеції, перемішати до однорідності. Запікати в духовці 20 хвилин, поки броколі не обвуглиться і не почне м’якшати.
Тим часом у великій каструлі на середньому вогні розігріти решту ½ ст.л олії, додати цибулю, селеру, стебла петрушки та картоплю, накрити кришкою і готувати 5 хвилин, періодично помішуючи, поки цибуля не почне розм’якшуватись.
Збільшити вогонь до сильного, додати бульйон, знову накрити кришкою і варити 10 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Додайте в каструлю обсмажену броколі, мигдальне молоко, лимонний сік і шпинат, доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини, поки шпинат не зів’яне, потім збийте блендером до однорідної консистенції.
Розділити суп на 4 тарілки й подавати, прикрасивши арахісом, листям петрушки й дрібкою пластівців чилі. Цей суп добре заморожується і може зберігатися в холодильнику до 3 днів.