Волонтерська кухня: Марина Китіна готує ліниві голубці за рецептом Клопотенка

Волонтерська кухня — це соціальний проєкт, де кухарі готують їжу для постраждалих від війни мешканців Ірпеня та Бучі, а допомагає їм відомий в Україні гість чи гостя

11.07.2023

Волонтерка та електроавтоактивістка Марина Китіна завітала до “Волонтерської кухні”, де готувала ліниві голубці за рецептом Євгена Клопотенка.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Рис — 62 г 
  • Вода — 125 г 
  • Цибуля — ½   
  • Морква — ½ 
  • Качан білокачанної капусти (маленької) — 1 шт
  • Вершкове масло — 5-40 г
  • Фарш телячий або асорті — 2,5 кг
  • Коріандр мелений — Рис — 62 г
  • Вода — 125 г
  • Цибуля — ½
  • Морква — ½
  • Томати — 300 гр томатів (у власному соку)
  • Сметана — 100 г
  • Соняшникова олія — 1-3 ст. л
  • Сіль та перець до смаку

Приготування:

  1. Починаємо з підготовки рису. Промийте крупу і залийте її холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання.
  2. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності. У цей час підготуйте інші інгредієнти.
  3. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
  4. Капусту наріжте дрібно ножем.
  5. Розтопіть вершкове масло на пательні та припустіть цибулю до м’якості та прозорості.
  6. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини.
  7. Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин.
  8. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем. У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку.
  9. Додайте до суміші меленого коріандру.
  10. Перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці. Керамічну форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар.
  11. Для соусу попередньо з’єднайте нарізані томати у власному соку та сметану. Додайте сіль і перець, перемішайте.
  12. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

Подивитися повний процес приготування можна тут.

Смачного!