Як приготувати хрусткі малосольні огірки: правила Євгенія Клопотенко

Хто з українців не любить малосольні огірки? Головне, щоб вони були по-справжньому хрусткими.

У сезон огірків, шеф-кухар, переможець шоу «Майстер-шеф», Євгеній Клопотенко поділився своїм секретом приготування малосольних огірків. І що важливо, від початку засолки до моменту, коли огірки вже можна їсти знадобиться лише шість годин (Ви при цьому можете відпочивати).

Хрусткі малосольні огірки: рецепт Євгена Клопотенко

Так, беріть огірки до рук. Будемо їх малосолити. Можна, звісно, багатосолити, але того витримають не кожні огірки та нерви. А тут 6 годин (найприємніше — без вашої участі), і готово.

Почнемо з золотого правила хрумкого огірка. По-перше, огірки мають бути до 10см і красиві. По-друге, їх треба помити, залити водою і почекати 20-30 хвилин. Потім ту воду злити, вона не потрібна.

Далі справа за малим. Розполовинити головку часнику, порізати десь 10г чилі, кинути те в миску (або банку) з огірками (1-1,5кг), засипати 2 ст.л. солі та залити газованою водою (500-800мл). Коли хочете — додайте ще ароматного листя: вишня, смородина, хрін (+корінь), суцвіття кропу — топ.

2 години при кімнатній температурі і 3-4 в холодильнику. Готово. Довше тримаєте — отримуєте солоніші огірки.

Приємного апетиту!