Їли сиру рибу та пили дощову воду: моряк та його собака два місяці дрейфували у Тихому океані

18 Липня 2023
Фото: news.sky.com

Австралійський моряк та його собака вижили після двох місяців дрейфування в Тихому океані. Їх вияви лили біля узбережжя Мексики.

Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що австралійський моряк Тім Шеддок зі своєю собакою Беллою вирушив до Французької Полінезії з Мексики у квітні, але його човен потрапив у шторм через місяць подорожі. Електроніка на його судні була пошкоджена, через що він не зміг викликати допомогу.

Читайте також: Два тижні у джунглях Колумбії: знайшли чотирьох дітей, які вижили після авіакатастрофи

51-річний чоловік і його собака виживали під невеликим навісом на борту розбитого судна кілька тижнів, перш ніж їх помітив гелікоптер, який шукав тунця для рибальського судна.

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року у Києві SHE Congress від WoMo об’єднає понад 2000 учасниць та більш ніж 25 спікерок для обміну сценаріями жіночої реалізації. Лідерки бізнесу, ІТ, культури та інших напрямів поділяться досвідом подолання викликів війни, ефективної організації робочих процесів та стратегіями управління.

Забронюйте Вашу участь вже сьогодні!

Читайте також: У Єгипті майже 70 людей заразилися невідомою хворобою: подробиці

Завдяки дощовій воді та сирій рибі чоловік та його собака вижили. Також експерт з виживання в океані Майк Тіптон з Університету Портсмута сказав Sky News, що Шеддок вижив завдяки поєднанню удачі та навичок. Зокрема, він перебував у теплому середовищі, тому йому не довелося хвилюватися про переохолодження.

“Майже всі тривалі подорожі для виживання відбуваються в теплій воді”, — додав професор. “У нього був запас свіжої дощової води. Він зробив правильний вчинок, мінімізувавши активність у найспекотнішу частину дня, щоб зменшити потовиділення”.

Читайте також: Члени екіпажу зниклого батискафу «Титан» загинули: знайдені рештки човна

Також експерт зазначив, що щонайменше 110 мл рідини на день є мінімумом, необхідним для виживання, і життєво важливо не витрачати занадто багато енергії, щоб зменшити потребу в їжі.