Олена Зеленська про спілкування із чоловіком, росіян та чому вона залишилася в Україні

14.04.2022

Перша леді України Олена Зеленська розповіла, як зараз спілкується з чоловіком, яку допомогу отримує від світової спільноти та чому більше не звертатиметься до російських жінок.

Про це пише CNN.

У своєму інтерв’ю Зеленська порівняла життя під час війни з ходінням канатом.

«Якщо ви починаєте думати, як ви це робите — ви втрачаєте час і рівновагу. І щоб утриматися, ви просто маєте йти вперед і робити те, що робите», — пояснила вона своє порівняння, наголосивши, що зараз так тримаються усі українці. І додала, що українці, особливо ті, хто бачив смерті та втік з полів битв, кажуть, «що головні ліки після пережитого — це діяти, щось робити, бути комусь корисним».

Журналісти видання зазначили, що одне із завдань, які постали перед першою леді після початку війни, — це допомога українським дітям, які опинилися в зоні бойових дій, адже діти, зокрема, здорове шкільне харчування, були одним із фокусів уваги Олени Зеленської у статусі першої. леді.

«Зараз ми говоримо не про здорове харчування, а про їжу взагалі. Йдеться про виживання наших дітей! Ми не можемо говорити про здоровий спосіб життя дітей – ціль номер один – взагалі їх врятувати. Половина наших дітей була змушена виїхати за кордон; тисячі отримали фізичні та психологічні травми. 23 лютого вони були звичайними європейськими учнями з розкладом та планами на канікули», — сказала вона.

Олена Зеленська розповіла виданню, що у питаннях допомоги українським біженцям за кордоном її дуже підтримують учасники минулорічного саміту перших леді та джентльменів, який пройшов у серпні 2021 року у Києві. Вона назвала їх колегами та союзниками.

В інтерв’ю Олена Зеленська також розповіла, що зі своїм чоловіком, Володимиром Зеленським не бачилася понад місяць і лише розмовляє телефоном.

«Володимир і його команда фактично живуть у кабінеті президента. Через небезпеку нам із дітьми було заборонено залишатися там. Вже понад місяць спілкуємося лише телефоном», — пояснила вона.

На зауваження журналіста, що Володимир Зеленський надихає весь світ, перша леді України наголосила, що завжди знала, що «він був і буде для мене надійною опорою. Потім він став чудовим батьком та опорою для нашої родини. І тепер він показав ті самі риси. Він не змінився. Просто більше людей побачили це моїми очима».

Олена Зеленська також розповіла, як переносять війну її діти – 17-річна донька Саша та 9-річний син Кирило. Вона зазначила, що з початком війни її діти різко подорослішали і «теж відчувають відповідальність один перед одним та оточуючими». Вони перебувають поруч із нею, і це, за словами Зеленської, її дуже дисциплінує.

На запитання журналіста, чому вона з дітьми залишилася в Україні, якщо вона «друга за значимістю ціль російських військових після її чоловіка», Олена Зеленська відповіла, що насправді зараз кожен українець — ціль для росіян: кожна жінка, кожна дитина.

Журналісти CNN запитали першу леді України, щоб вона хотіла сказати російським матерям і дружинам, адже її чоловік не раз до них звертався, але до них «явно важко достукатися». На що Олена Зеленська відповіла, що більше не звертатиметься до них, бо росіянам комфортніше не бачити те, що бачить увесь світ.