Як швидко та ефективно позбутися нежитю

Лікувати нежить, а не маскувати симптоми

07.04.2021

Нежить — це дуже неприємно, але зазвичай не небезпечно. Багато людей хворіють на вірусні респіраторні інфекції, особливо в холодну пору року, адже восени та взимку найбільш сприятливі  умови для поширення хвороботворних мікроорганізмів. На щастя, існують ліки за допомогою яких можна позбутися нежитю.

Які причини нежитю

При нежитю набрякає слизова оболонка і виділяє густий слиз. Стає важко дихати через звужені канали. Серед найпоширеніших тригерів — інфекції верхніх дихальних шляхів, викликані вірусами та іншими патогенними мікроорганізмами. Алергія або сухе повітря можуть серйозно ускладнити носове дихання.

Причини виникнення нежитю:

  • риніт (нежить), наприклад, при застуді
  • гайморит (запалення носових пазух);
  • алергія, наприклад, на домашній пил або на шерсть тварин;
  • занадто часте використання назальних спреїв і крапель;
  • викривлення носової перегородки;
  • стороннє тіло в носі, наприклад, у дітей;
  • носові поліпи;
  • пухлини носа;
  • травми носа, наприклад, після нещасних випадків або операцій;
  • сухе повітря, сигаретний дим або дрібний пил;
  • певні отрути та інші подразники.

Як виникає нежить

Через низьку температуру кровообіг слизової оболонки носа слабшає і стійкість до патогенів, відповідно, зменшується. Настають ідеальні умови, за яких патогенні віруси можуть поширитися в носі. Збудники зазвичай передаються повітряно-крапельним шляхом або контактним механізмом передачі. Іншими словами, нежитю можна заразитися через дверні ручки, візки в супермаркеті або кнопки ліфта, до яких доторкнувся хворий. На гладких поверхнях віруси можуть жити тривалий час.

Внутрішня оболонка носової порожнини виробляє слиз, який має антисептичну дію, вбиваючи безліч шкідливих мікроорганізмів, що потрапляють разом із повітрям. Слизова оболонка порожнини носа вкрита миготливим епітелієм, який складається з війчастих клітин, що забезпечують безперервний рух слизу у напрямку від носових отворів до гортані, тому здорова людина не помічає роботу цього механізму. Щойно інфекція або алерген візьмуть верх над імунним захистом, виникне набряк слизової оболонки і мозок дасть команду збільшити секрецію слизу. Війчасті клітини не можуть упоратися зі своєю роботою і виникає нежить. Іноді кількість війчастих клітин знижується, і недуга затягується.

Тривалий нежить може спричинити головний біль, втому, загальне нездужання. Можливо, ви чули байку: якщо нежить лікувати, він мине за тиждень, а якщо ні — за 7 днів. Іноді так і буває. Слиз, який забиває носові ходи, застоюється і сприяє просуванню інфекції дихальними шляхами. В результаті нешкідливий нежить може перерости в синусит, тобто запалення носових пазух. Неправильна терапія або її відсутність загрожує перетворенням гострого нежитю в хронічний. А це означає, що одужання відкладається на невизначений термін. Щоб захворювання не розвивалося, треба вжити заходів.

Швидке лікування нежитю у дорослих і дітей

В наші дні аптеки пропонують безліч різних препаратів від нежитю — зручні флакони у вигляді крапельниць або спреїв, креми та мазі для закладання у ніс, олійні розчини.

Більшість із них — це адреномиметики, які звужують судини і не дозволяють слизу заповнювати ніс. Судинозвужувальні краплі лише короткочасно знімають симптоми і ніяк не лікують, а лише маскують симптоми. Краплі мають багато побічних ефектів і їх не можна застосовувати тривалий час (понад 5 днів).

До того ж більшість таких препаратів протипоказані у період вагітності, годування грудьми, при гіпертензії, глаукомі, у дитячому віці. Дітям також не радять вводити в ніс олійні розчини, тому що вони можуть потрапити в легені і спричинять пневмонію. Що ж придбати  в аптеці парі літніх людей, яким дошкуляє нежить, або молодій мамі, яка намагається лікувати алергічний риніт у себе  та закладеність носа у малюка? Завдяки компанії «Біонорика» вихід є — це «Синупрет». У препаратів цієї серії доведена ефективність і комплексна дія: секретолітична, протизапальна, противірусна, антибактеріальна. На відміну від інших препаратів, «Синупрет» лікує нежить, а не маскує симптоми.

Європейська настанова з лікування риносинуситу EPOS2020 радить «Синупрет екстракт» для лікування гострого вірусного і поствірусного риносинуситу. Препарат включений також у національні настанови з лікування риносинуситу в Україні та Німеччині. Хворі після вживання препарату одужували швидше, ніж ті, які його не вживали і не мали ускладнень.

Чому Синупрет екстракт ефективний

  • Діє комплексно завдяки унікальному рослинному комплексу.
  • Допомагає у лікуванні нежитю ефективно, швидко і безпечно.
  • Не тільки усуває нежить і полегшує носове дихання, але й запобігає ускладненням.
  • Добре переноситься організмом (завдяки рослинному походженню).

Для дітей з 2-х років краплі вважаються найбільш зручним способом, тому для них відмінно підійде «Синупрет сироп». 

Синупрет виробляють за допомогою фітонірингу — сучасної інженерної технології, яка дозволяє контролювати вміст активних інгредієнтів рослин при отриманні ліків і випускати фітопрепарати зі стабільною концентрацією діючих речовин. Ефективність фітонірінгових препаратів доведена під час клінічних досліджень, проведених за всіма правилами доказової медицини. Тому багато препаратів «Біонорики» включені в національні або міжнародні настанови з лікування тих чи інших захворювань.

Приймайте «Синупрет екстракт» при перших симптомах та не гайте час!

 

Реклама лікарського засобу. Перед використанням обов’язково ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем.
СИНУПРЕТ® таблетки, вкриті оболонкою, № 50. Р.П. № UA/4373/01/01
СИНУПРЕТ® краплі оральні по 100 мл у флаконі.  Р.П. № UA/4373/02/01
СИНУПРЕТ® ЕКСТРАКТ таблетки, вкриті оболонкою № 20. Р. П. № UA/15267/01/01
СИНУПРЕТ® сироп по 100 мл. Р. П. № UA/4373/03/01
СИНУПРЕТ® ФОРТЕ таблетки, вкриті оболонкою, № 20. Р. П. №  UA/4373/04/01