2–3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті м. Києва відбудеться грандіозна подія: 7-й Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST–2023».
Мета фестивалю – розвиток професійних навичок і творчості студентів, популяризація досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв і кондитерських виробів, демонстрація професійних навичок кухарів, кондитерів, дизайнерів.
Організаторами Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну у цьому році стануть:
- Громадська спілка «Український кулінарний союз»
- Державний торговельно-економічний університет
- Академія професійної освіти «Merkúr»
Визначення кращих кухарів, кондитерів, команд кухарів оцінюватимуть згідно з рекомендаціями Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) будуть проводити відомі члени журі:
- Любов Чуницька — експерт із харчових технологій та ресторанного сервісу у закладах HoReCa, головний технолог мережі закладів ТОВ «Київ Інтертеймент Груп», заслужений працівник сфери послуг (ресторанне господарство), Голова суддівської колегії
- Паоло Бреіша — президент Асоціації UCM «Середземноморський союз шеф-кухарів»
- Ян Брецько — директор Академії професійного навчання «Меркур», Словацька республіка
- Віктор Тимчишин — шеф-кухар ресторану ALASKA, член Українського кулінарного союзу, засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food»
- Михайло Кравченко — доктор технічних наук, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ
- Діна Федорова — доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства, гарант освітньо-наукової програми 1 рівня вищої освіти «Ресторанні технології та фуд-дизайн»
- Олександр Гриценко — практикуючий шеф-кухар ресторану «La Frusta», 25-разовий призер 15-ти міжнародних кулінарних змагань в Україні, Туреччині, Греції, Македонії, Словаччині, фіналіст кулінарного шоу «Майстер-Шеф. Професіонали»
- Григорій Губарев — директор Житомирського торговельно-економічного коледжу ДТЕУ
- Наталія ЧОРНА — доктор історичних наук, професор, зав. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ
- Інеса Горук — Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ
- Ганна Сабодаш — доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту
У програмі передбачені практичні індивідуальні змагання за різноманітними номінаціями: Страви сучасної української кухні, Страви автентичної і етнічної кухні, Best Street Food по-українськи, Best Chef Junior, Best Pastry Chef Junior.
Практичні командні змагання дозволять визначити найкращу кулінарну школу року – Best Culinary School. А в номінації Best School Lunch (шкільний ланч очима учнів) школярі зможуть представити своє бачення основної страви для обіду в шкільній їдальні враховуючи сучасні норми харчування дітей у закладах освіти.
ART-CLASS включає наступні номінації:
- Цукрові квіти (англійська техніка).
- Робота з марципана, мастики
- Художня робота з тіста (коровай)
- Крафтовий хліб
- Бенто-торт
Інноваційну конкурсу номінацію з відтворення емоцій акриловими фарбами «КАЛЕЙДОСКОП ЕМОЦІЙ, ВРАЖЕНЬ, ПОЧУТТІВ» на полотні оцінюватимуть:
- Олена Палієнко – кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри дизайну та інжинірингу ДТЕУ
- Олексій Возіянов – художник монументаліст, член Національної спілки художників України, заступник голови секції графіки Київської організації НСХУ
- Володимир Микитенко – український скульптор; член Національної спілки художників України, заступник голови секції скульптури Київської організації НСХУ
Переможці будуть відзначені золотими, срібними, бронзовими медалями у кожній із номінацій. Кубок Гран-прі отримають переможці Best Culinary School-2023! Решта конкурсантів будуть відзначені дипломом учасника Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023».
Спонсорами заходу є:
- Глек. Ресторан сучасної київської кухні
- Robot&coupe. Фахівець у сфері кулінарних приготувань
Офіційне відкриття 7-го Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023» відбудеться 2–3 листопада 2023 року о 10:00 у Державному торговельно-економічному університеті за адресою: м. Київ, вул. Кіото, 19.