Волонтерка та електроавтоактивістка Марина Китіна завітала до “Волонтерської кухні”, де готувала ліниві голубці за рецептом Євгена Клопотенка.
Інгредієнти на 1 порцію:
- Рис – 62 г
- Вода – 125 г
- Цибуля – ½
- Морква – ½
- Качан білокачанної капусти (маленької) – 1 шт
- Вершкове масло – 5-40 г
- Фарш телячий або асорті – 2,5 кг
- Коріандр мелений – Рис – 62 г
- Вода – 125 г
- Цибуля – ½
- Морква – ½
- Томати – 300 гр томатів (у власному соку)
- Сметана – 100 г
- Соняшникова олія – 1-3 ст. л
- Сіль та перець до смаку
Приготування:
- Починаємо з підготовки рису. Промийте крупу і залийте її холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання.
- Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності. У цей час підготуйте інші інгредієнти.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
- Капусту наріжте дрібно ножем.
- Розтопіть вершкове масло на пательні та припустіть цибулю до м’якості та прозорості.
- Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини.
- Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин.
- Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем. У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку.
- Додайте до суміші меленого коріандру.
- Перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці. Керамічну форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар.
- Для соусу попередньо з’єднайте нарізані томати у власному соку та сметану. Додайте сіль і перець, перемішайте.
- Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Подивитися повний процес приготування можна тут.
Смачного!