Не просто нагодуйте родину, а порадуйте її цим смачним зігріваючим чилі з яловичої грудинки, приготованим на повільному вогні з гарбузом. Ароматні спеції надають цій страві чудової глибини смаку, а ще її можна заморозити, тож ви можете приготувати її заздалегідь.
Інгредієнти:
- 1½ ст.л оливкової олії
- 600 г гарбуза, очищеного від шкірки, насіння та нарізаного шматочками по 2,5 см
- 1 кг яловичої грудинки, знята з кістки, обсушена кухонним папером
- 2 цибулини, нарізані
- 1 червоний перець, грубо нарізаний
- 3 зубчики часнику, роздавлені
- 1 ст.л копченої паприки
- 1 ч.л меленого кмину
- 1 ч.л насіння фенхелю, подрібнене
- 1 ст.л томатного пюре
- 75 мл бальзамічного оцту
- 400 г консервованих нарізаних помідорів
- 1 яловичий бульйон, об’ємом до 500 мл
- 400 г консервованої квасолі, відцідженої
- рис, подається до столу (за бажанням)
- запечена картопля (за бажанням)
- тертий зрілий чедер (за бажанням)
- 15 г свіжого коріандру, зірване листя
Спосіб приготування:
Нагріти 1 ст.л олії у великій сковороді на середньому вогні й обсмажувати гарбуз протягом 12-15 хвилин, регулярно перевертаючи, поки він не підрум’яниться. Перекласти в миску і відставити остигати; накрити кришкою.
Яловичу грудинку приправити з усіх боків і покласти на сковороду жиром донизу на 12 хвилин, періодично перевертаючи, щоб підрум’янилася з усіх боків. Перекласти на тарілку і відставити.
Зменшити вогонь до середнього, додати решту олії й обсмажувати цибулю та перець протягом 5 хвилин, регулярно помішуючи, щоб зішкребти яловичий жир, до золотистого кольору та карамелізації. Додайте часник, спеції та томатне пюре і готуйте 2 хвилини. Влийте оцет і дайте покипіти протягом 1 хвилини.
Перекласти в 3,5-літрову каструлю з консервованими помідорами та бульйоном. Додайте грудинку, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 7 годин. Розкрийте перець чилі та перемішайте з квасолею та гарбузом. Накрити кришкою і варити ще 1 годину 30 хвилин.
Подрібніть яловичину 2 виделками, приправте до свого смаку. Подавати з рисом або запеченою картоплею та тертим сиром, за бажанням, і посипати коріандром при подачі.