Рецепт приготування гарбуза та яловичої грудинки в мультиварці

04 Листопада 2024

Не просто нагодуйте родину, а порадуйте її цим смачним зігріваючим чилі з яловичої грудинки, приготованим на повільному вогні з гарбузом. Ароматні спеції надають цій страві чудової глибини смаку, а ще її можна заморозити, тож ви можете приготувати її заздалегідь.

Інгредієнти:

  • 1½ ст.л оливкової олії
  • 600 г гарбуза, очищеного від шкірки, насіння та нарізаного шматочками по 2,5 см
  • 1 кг яловичої грудинки, знята з кістки, обсушена кухонним папером
  • 2 цибулини, нарізані
  • 1 червоний перець, грубо нарізаний
  • 3 зубчики часнику, роздавлені
  • 1 ст.л копченої паприки
  • 1 ч.л меленого кмину
  • 1 ч.л насіння фенхелю, подрібнене
  • 1 ст.л томатного пюре
  • 75 мл бальзамічного оцту
  • 400 г консервованих нарізаних помідорів
  • 1 яловичий бульйон, об’ємом до 500 мл
  • 400 г консервованої квасолі, відцідженої
  • рис, подається до столу (за бажанням)
  • запечена картопля (за бажанням)
  • тертий зрілий чедер (за бажанням)
  • 15 г свіжого коріандру, зірване листя

Спосіб приготування: 

Нагріти 1 ст.л олії у великій сковороді на середньому вогні й обсмажувати гарбуз протягом 12-15 хвилин, регулярно перевертаючи, поки він не підрум’яниться. Перекласти в миску і відставити остигати; накрити кришкою.

Яловичу грудинку приправити з усіх боків і покласти на сковороду жиром донизу на 12 хвилин, періодично перевертаючи, щоб підрум’янилася з усіх боків. Перекласти на тарілку і відставити.

Зменшити вогонь до середнього, додати решту олії й обсмажувати цибулю та перець протягом 5 хвилин, регулярно помішуючи, щоб зішкребти яловичий жир, до золотистого кольору та карамелізації. Додайте часник, спеції та томатне пюре і готуйте 2 хвилини. Влийте оцет і дайте покипіти протягом 1 хвилини.

Перекласти в 3,5-літрову каструлю з консервованими помідорами та бульйоном. Додайте грудинку, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 7 годин. Розкрийте перець чилі та перемішайте з квасолею та гарбузом. Накрити кришкою і варити ще 1 годину 30 хвилин.

Подрібніть яловичину 2 виделками, приправте до свого смаку. Подавати з рисом або запеченою картоплею та тертим сиром, за бажанням, і посипати коріандром при подачі.