Класичний банановий хліб найбільш популярний у приготуванні перед Різдвом.
Створений для чаювання, підтримання фігури та насолоди щодня, банановий хліб зможе приготувати будь-хто. Головне правило — дотримуватися інструкції.
У цьому простому веганському рецепті замість вершкового масла використовується олія, а зверху додається нарізаний цілий банан для смаку та краси.
Інгредієнти:
- 4 стиглі банани, очищені від шкірки
- 200 г м’якого світло-коричневого цукру
- 100 мл олії
- 250 г борошна вищого ґатунку
- 50 г меленого мигдалю
- 1 ст. л. кориці
- цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 180 ˚C, вентилятор до 160 ˚C. Форму для батона застелити антипригарним папером для випічки. У великій мисці розім’яти три банани. Додати цукор та олію і ретельно перемішати.
Додайте борошно, мелений мигдаль і корицю та перемішайте до однорідності. Якщо тісто здається дуже густим, додайте трохи рослинного молока, щоб розрідити його.
Вилийте тісто у форму для батона, потім розріжте банан, що залишився, навпіл уздовж. Викладіть обидві половинки на тісто, зрізом догори. Випікати 1 годину, поки тонка шпажка, вставлена в середину, не вийде чистою.
Витягніть на решітку і залиште остигати до кімнатної температури. Перед нарізанням посипаємо цукровою пудрою.
Порада:
Банановий хліб — чудова основа для додавання різних смаків — спробуйте подрібнений веганський шоколад, родзинки або замініть корицю ванільним екстрактом чи апельсиновою цедрою.
Щоб надати банановому хлібу глянцевого блиску, змастіть банани на готовому батоні 1 ч. л. кленового сиропу.