Не за горами Масниця — багатоіменне східнослов’янське свято, символізуюче закінчення зими та початок весни. Однією із традицій святкування Масниці є готування млинців та вареників. Сьогодні хочемо поділитися сучасним рецептом млинців з прянощами, які стануть гарною ідеєю для сніданку.
Для особливого святкового сніданку приготуйте порцію цих пухнастих пряних імбирних млинців. Складіть їх високими стопками й полийте солодким апельсиновим кленовим сиропом, щоб почати свій день із задоволенням.
Інгредієнти:
- 150 г борошна вищого ґатунку
- ½ ч. л. розпушувача
- 1½ ч. л. меленого імбиру
- 1 ч. л. меленої кориці
- ½ ч. л. меленого мускатного горіха (або свіжо натертого)
- 2 ч. л. м’якого коричневого цукру
- ½ ст.л кленового сиропу
- 200 мл напівзнежиреного молока
- 1 середнє яйце, збите
- соняшникова олія для смаження
Для апельсиново-кленового сиропу:
- 25 г вершкового масла
- ½ апельсина, цедра та сік
- 75 мл кленового сиропу

Спосіб приготування:
У великій мисці змішати сухі інгредієнти для млинців до однорідної маси. В іншій мисці змішайте кленовий сироп, молоко та збите яйце. Влийте до борошняної суміші та збивайте, поки не отримаєте однорідне тісто.
Змастіть сковороду невеликою кількістю соняшникової олії та розігрійте. На гарячу сковорідку великими ложками викладати тісто для млинців. Смажте 3-4 хвилини, поки на поверхні не з’являться бульбашки, потім переверніть і смажте ще 1 хвилину, до золотистого кольору.
Для сиропу злегка нагрійте вершкове масло, апельсиновий сік і кленовий сироп, помішуючи, поки масло не розтопиться. Варити на повільному вогні 2 хвилини до загустіння. Додайте апельсинову цедру і залиште на 1 хвилину, щоб сироп охолов. Подавати млинці стопкою, поливаючи грецьким йогуртом, свіжим апельсином апельсиново-кленовим соусом.
СМАЧНОГО!