Цей легкий чизкейк без випічки має основу з подрібненої пшениці, тож це, по суті, великоднє гніздечко величезних розмірів.
Інгредієнти:
- 50 г несолоного вершкового масла плюс додатково для змащування
- 150 г подрібненого печива
- 100 г молочного шоколаду, подрібненого
- 600 г жирного м’якого сиру
- 75 г цукрової пудри
- 1½ ч. л. ванільного екстракту
- 375 мл подвійних вершків
- 100 г чорного шоколаду, дрібно нарізаного
- 75 г яєць з молочного шоколаду в упаковці
- зайчики та яйця з молочного шоколаду для прикрашування
Спосіб приготування:
Злегка змастіть 20-сантиметрову роз’ємну форму для торта з вільним дном і вистеліть дно папером для випічки. Покладіть подрібнене печиво у пакет для заморожування і подрібніть качалкою до стану дрібної крихти.
Розтопити шоколад і 50 г вершкового масла у жароміцній посудині над каструлею з ледь киплячою водою. Додайте подрібнене печиво і перемішайте до повного покриття. Видавіть на дно підготовленої форми і розрівняйте тильною стороною ложки в рівний шар. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки збити м’який сир, цукрову пудру та ванільний екстракт електричним віночком до однорідної маси. Додайте 300 мл подвійних вершків і продовжуйте збивати до однорідності та густоти.
Викладіть начинку на підготовлену основу, розрівнюючи її тильною стороною ложки в рівний шар. Охолодити в холодильнику щонайменше 6 годин або на ніч.
Коли будете готові подавати, викладіть чорний шоколад у жароміцний посуд. Нагріти решту 75 мл вершків у невеликій каструлі, поки вони не почнуть пузиритися по краях. Вилити гарячі вершки на шоколад і перемішувати невеликими колами від центру до периферії, поки шоколад не розтопиться.
Вийняти чизкейк з форми і обережно перекласти на сервірувальну тарілку. Ложкою нанести шоколадну поливку на чизкейк так, щоб вона стікала по краях як на фото. Зверху прикрасити крашанками, зайчиками з молочного шоколаду та можна нарізати шматочками для подання на стіл.