Підніміть печеню на новий рівень! Покрийте картоплю легким маринадом із затару та лимону, а потім обсмажте до золотистої хрусткої скоринки. Ця картопля стане ідеальним варіантом для великоднього обіду.
Інгредієнти:
- 1,5 кг молодої картоплі
- 3 ст.л оливкової олії
- 6 зубчиків часнику, неочищених, розчавлених ножем
- 3 ст.л приправи затар
- 2 ч.л сушеного орегано
- овочевий бульйон, об’ємом до 175 мл
- ½ соку лимона
- 15 г свіжої петрушки, дрібно нарізаної
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 220°C, вентилятор 200°C. Відварити картоплю у великій каструлі з водою протягом 5 хвилин. Добре відцідити та підсушити на парі протягом декількох хвилин.
Викласти картоплю на застелене деко з олією, часником, затаром і орегано; приправити.
Смажити 20 хвилин, потім влити бульйон і лимонний сік. Смажити 25 хвилин або до готовності.
Видавити часник зі шкірки, перемішати з петрушкою і подавати до столу.
Порада: для цього рецепта використовуйте найдрібнішу молоду картоплю, яку ви маєте.