Negroni

8 унікальних Negroni від барного експерта Олександра Карпуся

Сьогодні своє 29-річчя святкує барний експерт, міксолог та учасник шоу «МастерШеф – 16» Олександр Карпусь. Він відомий у барній спільноті своїм нестандартним підходом до класики, авторськими коктейлями та умінням створювати смакові комбінації, які запам’ятовуються. З нагоди його дня народження ми зібрали топ варіацій негроні у виконанні Олександра.

Red Light Negroni

Простий твіст на цей коктейль. Для приготування замість джину використовується голландський “батько” джину — Genever. Я рекомендую від компанії Bols, названий на честь відомого району в Амстердамі — вулиці Червоних ліхтарів.

Інгредієнти:

  • Genever — 30 мл (Bols)
  • Campari — 30 мл
  • Сухий червоний вермут — 30 мл (Martini)

Приготування:

  1. Додайте лід у змішувальний стакан.
  2.  Змішайте всі інгредієнти.
  3.  Перелийте через стрейнер у склянку Old Fashioned із льодом.
  4.  Прикрасьте апельсиновою цедрою.

Kingston Negroni

Якщо вам подобається ром і негроні, то цей коктейль для вас. Його базова версія — ямайський ром, Campari і червоний солодкий вермут. Її придумав Хоакін Сіму в 2009 році. А я готуватиму покращену версію, створену Джоном Смітсом з хересом Oloroso та кавовими зернами. Замість червоного Campari я використовую мікс різних червоних гірких лікерів з Gomme Arabic. 

Інгредієнти:

  • Ямайський ром — 30 мл (Smith & Cross)
  • Херес — 7,5 мл (Lustau Oloroso)
  • Мікс червоних гірких лікерів з гуміарабіком — 30 мл
  • Червоний солодкий вермут — 22,5 мл
  • Кавові зерна — 5–10 штук

 Приготування:

  1. Додайте у змішувальний стакан лід та кавові зерна.
  2.  Змішайте інгредієнти.
  3.  Процідіть у склянку Old Fashioned із льодом.
  4.  Прикрасьте апельсиновою та лаймовою цедрою.

Яблучний Negroni

Його придумав Томас Чека в Мілані. Його фішка — це бокал, вирізаний з яблука для ефектного креативного подання. Якщо вам подобається пряні збалансовані коктейлі — він точно для вас.

Інгредієнти:

  • М’якоть яблука
  • Три палички кориці
  • Кілька слайсів імбиру
  • Джин — 30 мл (Bathtub Navi Streight)
  • Червоний солодкий вермут — 30 мл
  • Червоний гіркий лікер — 30 мл (Luxardo Bitter Rosso)

Приготування:

  1. Настоюйте всі інгредієнти 1 годину, потім процідіть.
  2. Змішайте з льодом.
  3. Перелийте через стрейнер у бокал з яблука.
  4. Додайте лаймову цедру.

Tiki Negroni

Тікіпіна готується з будь-яких тропічних інгредієнтів із загущувачем. Дивіться мою версію з маракуєю, ананасовим соком, сиропом гібіскусу, лаймом, щоб зрозуміти принцип, та експериментувати самостійно! 

Ще одна фішка цього коктейлю — Fat Washed Campari, настояний на кокосовій олії. Також додається ананасовий, персиковий та банановий ром, тікібітер, манговий вермут, французький вишневий аперитив на основі вина та лікер Фалернум. Це дуже тропічно!

Інгредієнти:

  • Ананасовий ром — 15 мл (Plantation)
  • Банановий ром — 15 мл (Langs Banana)
  • Персиковий ром — 15 мл
  • Червоний лікер Coconut Fat Wash — 30 мл
  • Манговий вермут Atxa Mango — 15 мл
  • Вишневий лікер Maurin Quina — 15 мл
  • Лікер Фалернум — 1 барна ложка (Velvet Falernum)

Приготування:

  1. Змішайте з льодом.
  2.  Перелийте у бокал Old Fashioned з льодом.
  3.  Прикрасьте тікіпіною та листям ананаса.

False Negroni

На жаль, в Україні не продається один з інгредієнтів Rabarbaro Zucca — амаро з ревеню. Замінити його можна на Amaro Averna або Amaro Ramazzotti. Джин у складі коктейлю теж з ревенем. 

Інгредієнти:

  • Червоний солодкий вермут — 22,5 мл
  •  Джин — 37,5 мл (Warner’s Rhubarb)
  •  Ревеневий амаро — 30 мл (Zucco Rabarbaro)

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти з льодом.
  2. Перелийте через стрейнер у склянку Old Fashioned.
  3. Прикрасьте часточкою апельсина.

Honey Negroni

Це мій авторський рецепт з медовим джином, замість вермуту я використовую Cocchi Americano, доповнюючи його сливовим лікером з медом. Campari я замінив на Amer Nouvelle. Фішка — лікер Драмбуі з витриманого шотландського віскі. Поєднання меду зі сливовим смаком — ідеальне та приємне, у коктейлі присутня легка гірчинка, але негроні він нагадує віддалено, з солодкістю та кислинкою. 

Інгредієнти:

  • Лікер Drambuie — 7,5 мл
  • Медовий джин — 45 мл (Warner’s Honeybee)
  • Вермут Cocchi Americano — 15 мл
  • Апельсиновий лікер Amere Nouvelle — 22,5 мл
  • Лікер Choya Royal Honey — 15 мл

Приготування:

  1. Змішайте з льодом.
  2. Перелийте у склянку Old Fashioned з льодом.
  3. Прикрасьте цедрою лимона та лікерною сливою.

Французький Negroni

Я не бачив жодного твіста на негроні на основі коньяку і вирішив зробити сам. Так назвав цей коктейль тому, що тут аж три інгредієнта родом із Франції: Amer Picon, коньяк і винний аперитив Дюбонне. Ще одна ідея була в тому, щоб замінити Кампарі на Амер Пікон. Тому що «амер» з французької перекладається як «гіркий». Так само як і з англійської «бітер». І завершальна нотка — Дюбонне. 

Інгредієнти:

  • Dubonnet — 22,5 мл
  • Amer Picon — 22,5 мл
  • Cocchi Americano — 22,5 мл
  • Коньяк — 45 мл (Pierre Ferrand 1840)

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти з льодом.
  2. Процідіть у бокал Old Fashioned.
  3. Прикрасьте цедрою апельсина.

Кавовий Negroni

Пахне кавою та шоколадом. У складі цього авторського коктейлю — мікс кавових лікерів, мікс червоного вермута та хересу, який чудово поєднується з кавою, доповнюється нотками шоколадного бітеру, а також Bigallet China China та японський скотч. Для любителів кави та негроні — ідеально. 

Інгредієнти:

  • Шоколадні бітери — 1 деш
  • Кавові лікери — 7,5 мл
  • Червоні лікери — 15 мл
  • Bigallet China-China — 15 мл
  • Херес — 7,5 мл (Pedro Ximenez V.O.R.s)
  • Червоний солодкий вермут — 22,5 мл
  • Кавовий джин — 15 мл (XII Cafe)
  • Японський віскі — 22,5 мл (Nikka Coffey Malt)

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти з льодом.
  2. Процідіть у склянку, прикрасьте апельсиновою цедрою та фундуком у чорному шоколаді.

 Iron Negroni

Його придумав у 2018 році Саймон Діффорд, обігравши Ferro China — гіркий італійський лікер на основі хініну, а Ferro у цьому випадку, як “залізо” від цитрату заліза, який дійсно додають у лікер. Цей твіст на негроні абсолютно унікальний, має складний смак з цікавою гіркотою та приємним залізним смаком та цитринкою. 

Інгредієнти:

  • Гіркий лікер — 30 мл (Ferro China)
  • Джин — 30 мл (Rutte)
  • Червоний солодкий вермут — 30 мл

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти з льодом та цедрою апельсина.
  2. Перелийте через стрейнер у склянку Old Fashioned.
  3. Прикрасьте апельсиновою цедрою.