Автентична українська страва на Новий рік 2025: печеня зі свинини з чорносливом та зеленню

29 Грудня 2023

Захотілося чогось смачненького, традиційного та ви укованого на Новий рік 2025? Тоді ви в правильному місці. Ми підготували для вас рецепт свинини з чорносливом та свіжою зеленню. А найкращим сюрпризом є те, що готувати цю страву доволі легко. А смак її незабутній!

Читайте також: Що приготувати на Новий рік: 5 простих та смачних рецептів

Печеня зі свинини з сухофруктами та свіжою зеленню — рецепт на Новий рік 2025

Фото: countryliving.com

Інгредієнти: 

  • 1 c. сушеного інжиру
  • 1 c. кураги
  • 1 c. сушених вишень
  • 2 1/2 c. сухого червоного вина
  • 3 палички кориці
  • 2 1/2 ст. дрібно нарізаного свіжого розмарину
  • 1 1/4 чайної ложки солі
  • 1 ч.л свіжомеленого чорного перцю
  • 2 зубчики часнику, тонко нарізані
  • 2 ст.л оливкової олії першого віджиму
  • 3 1/2 фунта смаженої свинячої корейки без кісток

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 260° С. Доведіть сухофрукти, вино та палички кориці до кипіння в маленькій каструлі. Зніміть з вогню і дайте настоятися 20 хвилин.

Злийте фрукти, викинувши палички кориці. Змішайте розмарин, сіль, перець і часник і натріть 2 столовими ложками суміші внутрішню частину м’яса.

Викладіть заварені фрукти шаром і щільно згорніть свинину в поліно. Перев’яжіть м’ясним шпагатом. Натріть м’ясо зовні олією та сумішшю розмарину, що залишилася, і покладіть на решітку у сковороді.

Зменшіть температуру духовки до 163 градусів і запікайте приблизно 1 годину. Дайте свинині відпочити 15 хвилин перед нарізкою.