Домашнє морозиво: прості рецепти з натуральних та смачних інгредієнтів

18.06.2024

Морозиво — найулюбленіший літній десерт всіх дітей та дорослих. Саме морозиво рятує нас від спеки та спраги, особливо якщо виготовлене із соків, йогурту, вершків чи просто фруктів або ягід.

Ми зібрали для вас найсмачніші та найпростіші рецепти морозива, які дуже легко готувати вдома. Потіште дітей та себе у спекотні літні дні цим фруктовим, корисним та надзвичайно смачним морозивом.

П’ять найкращих та простих у приготуванні рецептів морозива з літніх ягід та фруктів 

Заморожений сік — найулюбленіше морозиво всіх дітлахів 

Інгредієнти:

  • 240 мл натурального йогурту
  • 4 ст. л. кленового сиропу
  • ¾-1 ч. л. мигдалевого екстракту, на свій смак
  • 120 мл лісових ягід, джему чи варення
  • 60 г підсмаженого мигдалю з пластівцями

Спосіб приготування: 

Змішати йогурт з 2 ст. л  кленового сиропу та мигдальним екстрактом на свій смак. Обережно розділити між 6 формами для льодяників. Вилити ягоди на йогурт у формочках так, щоб він був зверху. За допомогою шпажки розподілити, щоб отримати легкий мармуровий ефект.

Змішати мигдаль з рештою кленового сиропу, а потім розподілити між верхніми частинами формочок. Обережно втисніть палички, а потім морозьте щонайменше 6 годин або ніч. Щоб вийняти льодяники, ненадовго помістіть формочки під гарячу воду, потім переверніть й обережно витягніть їх.

Рецепт морозива з персиками та вершками

Охолоджуйтеся з цими апетитними персиково-вершковими льодяниками. Якщо у вас немає свіжих персиків (або нектаринів), просто змішайте банку половинок персиків у сиропі з лимоном, щоб отримати пюре. Заморозьте на термін до 1 місяця.

Інгредієнти:

  • 75 г золотистого цукру-піску
  • 4 стиглі персики або нектарини, розрізані навпіл і очищені від кісточок
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 300 г свіжого заварного крему
  • 150 г легкого згущеного молока

Спосіб приготування: 

Покласти цукор у середню каструлю зі 100 мл води. Довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте персики або нектарини й накрийте кришкою. Варити на повільному вогні 10 хвилин, або поки фрукти не стануть м’якими, але все ще будуть тримати форму.

Вийняти фрукти шумівкою і відставити, щоб трохи охололи. Сироп відкласти. Охолоджені фрукти очистити від шкірки. Покладіть м’якоть у блендер разом із сиропом і лимонним соком, збийте до однорідної маси.

У глечику змішати заварний крем зі згущеним молоком. Вирівняти 8 формочок для льодяників. У кожну викласти велику ложку заварного крему, потім ложку фруктового пюре. Повторюйте, чергуючи шари заварного крему та пюре, доки не закінчаться обидві суміші.

У кожну формочку покладіть по паличці льодяника і заморозьте на 4 години або до повного застигання. Щоб їсти, занурте кожну форму в гарячу воду на кілька секунд і витягніть льодяник за паличку.

Рецепт молочного морозива з ожиною

Смачне поєднання молока та ожини створює освіжаюче морозиво з пікантними нотками.

Інгредієнти:

  • 150 мл напівзнежиреного молока
  • 1 х 170 г згущене молоко у тюбиках
  • 2 х 150 г пакети ожини (замороженої або свіжої)

Спосіб приготування: 

У великій мисці змішати молоко та згущене молоко до однорідної маси. Додайте третину ожини й злегка притисніть її до дна миски, щоб вона роздавилася і виділила трохи соку для забарвлення.

Розподіліть решту ожини між 8 формами для льодяників, а потім залийте рідиною майже до повного заповнення. Заморозьте протягом однієї години або до застигання, щоб паличка льодяника могла встати в суміші. Потім додайте паличку і продовжуйте заморожувати до повного застигання.

Коли будете готові подавати, занурте формочки у каструлю з теплою водою, щоб акуратно звільнити льодяники.

Простий рецепт вишневого морозива для дорослих

Літні ласощі не можуть бути більш розкішними, ніж це смачне вершкове морозиво. Поєднання солодкої вишні з пряним лаймом, морозивом і додатковою порцією насиченого вишневого бренді — це ідеальний десерт для дорослих.

Інгредієнти:

  • 500 г вишні без кісточок
  • 250 г цукру для варення (тобто з пектином)
  • 1 ч. л. соку лайма
  • 1 ст. л. вишневого бренді або кіршу (за бажанням)
  • 600 мл ванільного морозива, розм’якшеного

Спосіб приготування: 

Нагрійте вишню без кісточок у каструлі з цукром, лаймом і вишневим бренді (якщо використовуєте). Доведіть до кипіння і варіть 35-40 хвилин, поки суміш не стане густою і липкою. Зніміть каструлю з вогню і дайте суміші повністю охолонути.

Вилити розм’якшене морозиво у велику морозильну місткість з кришкою і додати три чверті холодної вишневої суміші. Великою ложкою або лопаткою обережно перемішайте вишневу суміш з морозивом, щоб створити ефект брижів. Заморозьте на 4 години або до повного застигання.

Для подання на стіл розкладіть морозиво по креманках і за бажанням додайте трохи вишневої суміші, що залишилася.

Рецепт бананового морозива лише з двох інгредієнтів 

Заморожені банани збиті в блендері — ідеальна безмолочна альтернатива морозиву. Цей десерт не тільки дуже смачний, але й дуже простий у приготуванні — всього два інгредієнти.

Інгредієнти: 

  • 2 великі, дуже стиглі банани
  • 2 ч. л. прозорого меду або 3 ст. л. вершків

Спосіб приготування: 

Наріжте банани на шматочки однакового розміру, потім покладіть у пакет для заморожування й заморозьте на 2 години або до повного застигання.

Покладіть заморожені шматочки у кухонний комбайн і подрібнюйте кілька хвилин, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі. Продовжуйте пульсувати й зішкрібати з боків, поки суміш не стане однорідною і кремоподібною, як м’яко збите морозиво. Додайте мед, а потім перемішайте.

Або ж збивайте банани та вершки то однорідної маси, тоді ваше морозиво буде мати молочний присмак. Головне вибирати стиглі банани, аби вони були солодкі й не довелося додавати підсолоджувачі.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут.

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram