Смажений гарбуз лежить на подушці з рикоти, политий гарячим медом і посипаний горіхами. Ця страва солодка, пряна та ароматна. Вона буде чудовим гарніром або легким обідом.
Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв
Інгредієнти:
- 1,5 кг гарбуза, нарізаного часточками товщиною 5 см
- 2 ст. л. оливкової олії
- 500 г рикоти
- 30 г сиру пекорино, натертого на тертці
- цедра і сік 1 лимона
- 340 г рідкого меду
- 2-3 ч. л. подрібненого перцю чилі
- дрібка солі
- 30 г подрібненого фундука
- 15 г подрібненої петрушки
Читайте також: Рецепт сирного фондю у гарбузі
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. Викладіть часточки гарбуза на деко, збризніть оливковою олією, приправте і киньте, щоб покрити. Запікати 1 годину до золотистого кольору.
Тим часом покладіть рикоту в миску і збийте до однорідної маси. Додати до рикоти більшу частину тертого пекорино, лимонний сік і цедру. Приправити, ще раз збити. Відставити.
Вилити мед у каструлю з дрібкою солі та подрібненим перцем чилі. Прогріти протягом 5 хвилин. Викласти суміш з рикоти на тарілку, зверху викласти часточки й полити 3 ст. л. гарячого меду (решту вилити назад у банку і зберігати до одного місяця).
Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін
Посипати рештою пекоріно, подрібненим фундуком та подрібненою петрушкою.
Смачного! Більше рецептів тут.