Гарячий гарбуз з медом — осіння страва для всієї сім’ї 

16 Жовтня 2024

Смажений гарбуз лежить на подушці з рикоти, политий гарячим медом і посипаний горіхами. Ця страва солодка, пряна та ароматна. Вона буде чудовим гарніром або легким обідом.

Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв

Інгредієнти:

  • 1,5 кг гарбуза, нарізаного часточками товщиною 5 см
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 500 г рикоти
  • 30 г сиру пекорино, натертого на тертці
  • цедра і сік 1 лимона
  • 340 г рідкого меду
  • 2-3 ч. л. подрібненого перцю чилі
  • дрібка солі
  • 30 г подрібненого фундука
  • 15 г подрібненої петрушки

Читайте також: Рецепт сирного фондю у гарбузі

Спосіб приготування: 

Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. Викладіть часточки гарбуза на деко, збризніть оливковою олією, приправте і киньте, щоб покрити. Запікати 1 годину до золотистого кольору.

Тим часом покладіть рикоту в миску і збийте до однорідної маси. Додати до рикоти більшу частину тертого пекорино, лимонний сік і цедру. Приправити, ще раз збити. Відставити.

Вилити мед у каструлю з дрібкою солі та подрібненим перцем чилі. Прогріти протягом 5 хвилин. Викласти суміш з рикоти на тарілку, зверху викласти часточки й полити 3 ст. л. гарячого меду (решту вилити назад у банку і зберігати до одного місяця).

Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін

Посипати рештою пекоріно, подрібненим фундуком та подрібненою петрушкою.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram