Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв

25.10.2023

Настав час Геловіну! Плануєте день, сповнений жахливо смачних розваг? Ви у правильному місці. У нас є всі ідеї їжі на Геловін, які вам потрібні! У цій добірці ми підготували для вас найпростіші рецепти страв з моторошним дизайном.

Що приготувати на Геловін: смачні та креативні рецепти

Гарбузовий тарт на Геловін

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

Для тіста:

  • 230 г масла підмороженого і нарізаного кубиками
  • 300 г борошна
  • 1 ст. л цукрової пудри
  • дрібка солі
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 130 г коричневого цукру
  • 3 яйця
  • 450 г гарбузового пюре
  • 1 ½ ст. тертої кориці
  • ½ імбирного порошку
  • дрібка тертого мускатного горіха
  • дрібка солі

Спосіб приготування: 

Для тіста: у чашу міксера додайте масло, борошно, цукрову пудру та сіль. Збийте вінчиком на середній швидкості, поки суміш не стане схожою на вологий пісок. Додайте яйце і збивайте, поки не утвориться однорідне тісто.

Читайте також: Що приготувати з груш: найсмачніші осінні рецепти

Розділіть тісто на двфі частини, сформуйте з кожного шматка диск, накрийте кожен шматок харчовою плівкою та поставте у холодильник на одну годину. Розігрійте духовку до 200 °C.

Для начинки: у чашу міксера додайте цукор, яйця та збивайте вінчиком на середній або високій швидкості, поки цукор не розтане.

Додайте гарбузове пюре, корицю, імбир, мускатний горіх і сіль. Збивайте, поки суміш не стане однорідною.

Покладіть два аркуші пергаменту на стіл і посипте їх борошном. За допомогою качалки розкатайте перший шматок тіста між пергаментним папером у круглу форму діаметром 30 см.

Змастіть маслом і посипте борошном круглу форму для торта діаметром 30 см. Перекладіть тісто у форму для торта і притисніть його пальцями по всій поверхні посуду, щоб воно добре прилипало до дна та до стінок. Зріжте зайве тісто і відкладіть його (якщо тісто розм’якшилося, поставте його у холодильник на 10 хвилин).

Виделкою зробіть невеликі отвори у нижній частині тіста, застеліть пергаментним папером і додайте масу (масу для випічки або бобові).

Випікайте 20 хвилин, зніміть масу і випікайте ще 10 хвилин, поки тарт не стане золотистим.

Ножем створюємо форми для очей, носа і рота монстра і видаляємо їх. Накрийте начинку тістом, розігрійте духовку до 175°C, на повітрі й випікайте 40-45 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.

Сирні кульки у формі гарбуза

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 230 г вершкового сиру
  • 230 г сиру гауда
  • 500 г сиру чедер
  • ½ ст. л часникового порошку
  • 1 ст. л вустерського соусу
  • сіль
  • перець

Для панірування:

  • Креветки, подрібнені

Для подання:

  • ½ зеленого перцю, нарізаного паличками

Спосіб приготування: 

У миску додайте всі інгредієнти для сирних кульок, приправте сіллю та перцем і дуже добре перемішайте.

Сформуйте з суміші кульки й злегка притисніть їх, щоб вони стали овальними.

Читайте також: Що приготувати зі слив: 5 смачних та простих рецептів

У миску додайте подрібнені креветки та добре запаніруйте сирні кульки.

За допомогою зубочистки намалюйте вертикальні лінії на кульках, щоб створити форму гарбуза.

Вставте палички перцю зверху, як стебла, і подавайте.

Бургерний монстр

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 2 котлети з яловичини
  • оливкова олія для смаження
  • сіль
  • перець
  • 2 булочки бріоші для бургера
  • 2 скибочки сиру чеддер
  • гірчицю
  • листя салату
  • 1 маринований огірок, нарізаний тонкими вертикальними скибочками
  • кетчуп
  • фаршировані оливки
  • перець
  • 4 зубочистки

Спосіб приготування: 

Сформуйте гамбургери.

Налийте трохи оливкової олії у пательню і готуйте котлети на сильному вогні.

Поки вони готуються, посипте гамбургери сіллю та перцем з обох боків і відкладіть їх, щойно вони будуть готові.

У цю саму пательню додайте трохи оливкової олії і підсмажте булочки.

Візьміть скибочки сиру чеддер і виріжте ножем з одного боку ромбики, щоб вони виглядали як зубчики.

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів

Щоб зібрати гамбургер, на булочку покладіть ложку гірчиці, листок салату, гамбургер, шматочок маринованого огірка, щоб він виглядав як язик, шматочок сиру чеддер, щоб він виглядав як зуби, верхній шматок булки змастіть кетчупом і закрийте бургер. Таку саму процедуру виконуємо для другого бургера.

Беремо 4 зубочистки, приколюємо оливки і встромляємо у булку, щоб виглядало як очі.

Сосиски-мумії

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 1 шматок листкового тіста
  • 80 г гірчиці й додатково для подачі
  • одноразові рукавички
  • 8 шт. ковбаси франкфуртського типу
  • 1 жовток
  • 1 ст. л води
  • 2 ст. л чорного кунжуту
  • 1 кондитерський мішок
  • 16 оливок кільцями

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 190°C.

Розкладіть тісто на робочому столі, змастіть гірчицею і наріжте тонкими вертикальними смужками.

Надіньте одноразові рукавички й загорніть ковбаску в одну смужку листкового тіста — робимо мумію.

Читайте також: Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак

Повторюємо процес для решти сосисок.

У мисці збийте жовток з водою, змастіть загорнуті в листкове тісто сосиски, посипте кунжутом і запікайте 20 хвилин.

Наповніть кондитерський мішок йогуртом і покладіть по дві кульки йогурту в кожну ковбаску, зверху на кожну кульку йогурту додайте шматочок оливки.

Подавати гарячими.

Сирні крокети у формі кажана

Сирні крокети у формі кажана

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 230 г вершкового сиру
  • 120 г сиру
  • 80-90 г бісквіту
  • 2 листи тортильї

Для панірування;

  • 4 ст. л фісташок, подрібнених
  • 2 ст. л насіння маку
  • 2 ст. л чорного кунжуту
  • оливки, шайби

Для подання:

  • гострий перець чатні

Спосіб приготування: 

Розігріваємо духовку до 150 °С на повітрі.

Ми беремо тортильї й прямим ножем формуємо крильця, кладемо їх на сковороду, в яку ми поклали масляний папір, і запікаємо їх 10 хвилин.

Одночасно висипаємо сири й печиво в миску і в одноразових рукавичках добре перемішуємо руками та формуємо кульки по 30 г приблизно.

Читайте також: Курча пірі-пірі: рецепт від Михайла Золотаря | Волонтерська кухня

Візьміть 3 миски й в одну насипте арахіс, в другу – мак, а в третю – чорний кунжут. Замаринуйте кульки за бажанням, пропустивши їх через 3 суміші, викладіть крильця та прикрасьте оливками.

Подавайте з чатні з гострим перцем.

Біското у формі привида

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 280 г борошна
  • 2 ст.л насіння льону
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 70 г гранульованого цукру
  • 70 г коричневого цукру
  • 2 великих яєчних білки
  • 1 яйце, велике
  • 1 1/2 ст. ванільного екстракту
  • 90 г шоколадні сльози
  • 100 г мигдалю, сирого

Для подачі:

  • Розтоплений білий шоколад
  • Розплавлений шоколадний кувертюр

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 160°C на повітрі. Вилийте цукор, яєчний білок і ціле яйце в чашу міксера. Потім збиваємо дротом, поки вони не стануть пухнастими.

В іншу миску висипаємо борошно, насіння льону, соду, сіль і перемішуємо ложкою. Як тільки яйця утворять піну, додайте ваніль і повільно додайте борошняну суміш. Коли суміш гомогенізується, зніміть чашу з міксера та додайте шоколадні сльози та мигдаль, перемішуючи їх лопаткою.

Читайте також: Американський яблучний пиріг з хрусткою скоринкою: смачний рецепт

Розстеліть деко промасленим папером і, розділивши тісто на 2 рівні частини, сформуйте рулети по 15 см кожен. Помістіть тісто в форму, залишаючи простір між ними, щоб вони не прилипали. Якщо у нас немає великої каструлі, покладіть їх у 2 каструлі. Випікайте 30 хвилин до твердого стану, а потім дайте їм охолонути 10 хвилин на решітці.

Візьміть зубчастий ніж і почніть нарізати вертикальні діагональні скибочки товщиною 1,5 см. Покладіть біскотто назад у форму, розігрійте духовку до 150°C і запікайте 7 хвилин. Потім переверніть їх на інший бік і готуйте ще 7 хвилин.

Коли вони будуть готові, дайте їм добре охолонути. Занурте їх наполовину в білий шоколад і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Дайте шоколаду застигнути й сформуйте очі темним шоколадом.

Ротики яблук з арахісової пасти 

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 1 червоне яблуко, нарізане скибочками без шкірки
  • 200 г арахісової пасти
  • біла цукрова паста, для зубів

Спосіб приготування: 

Намажте одну сторону яблучних шматочків арахісовим маслом.

Потім беремо шматочок і накладаємо на нього цукрову пасту з боку арахісового масла так, щоб це було схоже на зубчики.

Читайте також: Що приготувати з яблук: найсмачніші осінні рецепти

Покладіть інший шматочок яблука прямо зверху, щоб сторона з арахісовим маслом торкалася «зубів» і подавайте.

Крендель у формі мітли

Фото: giorgostsoulis.com

Інгредієнти: 

  • 20 солоних кренделів (соломки)
  • 5 скибочок сиру гауда або моцарела

Для прикрашання:

  • зелена цибуля

Спосіб приготування: 

Розкладіть 1 скибочку сиру на робочому столі та розріжте на 4 частини. Візьміть паличку кренделя та згорніть сир, згорнувши його.

Читайте також: Для любителів італійської кухні: 5 рецептів смачної пасти

Акуратно перев’яжіть цибулею і розріжте її навпіл ножицями. Ми робимо той самий процес для решти.