Різдвяний коктейль, який неодмінно зігріє вас затишними вечорами, — це класичний глінтвейн з додаванням ароматного вермуту.
Солодкий апельсиновий сік, зимові спеції, свіжі фрукти, ароматний вермут і трохи червоного вина — цей легкий коктейль готується лише 20 хвилин, тож ви зможете насолоджуватися святами.
Інгредієнти:
- 750 мл червоного вина
- 160 г цукрової пудри
- 300 мл екстрасухого вермуту
- 50 мл свіжовичавленого апельсинового соку
- 2 зірочки анісу
- 1 паличка кориці, плюс додатково для прикраси (за бажанням)
- 4 гвоздики
- 3 сацума, тонко нарізані
- 1 груша, очищена від серцевини й тонко нарізана
- гілочки розмарину, для прикраси
Спосіб приготування:
Покладіть всі інгредієнти, крім розмарину, в каструлю. Повільно доведіть до кипіння, потім варіть 1 хвилину. Зменшіть огонь і варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Розлийте у чашки або термостійкі склянки. Прикрасьте розмарином і паличкою кориці, якщо хочете.