Ці привиди з безе сподобаються кожному — хрусткі ззовні та апетитно липкі всередині, вони є ідеальним моторошним солодким частуванням та страшенно гарною ідеєю для вечірки на Геловін.
Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв
Інгредієнти:
- 4 великі яєчні білки
- 225 г цукрової пудри
- 1 ч. л. кукурудзяного борошна
- 1 ч. л. білого винного оцту
- жменя чорної шоколадної крихти
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 140 °C, вентилятор до 120 °C. Застелити два великі дека папером для випічки. Яєчні білки покласти в чисту суху миску і збити електричним вінчиком до щільних піків. Додати 1 ст. л. цукру і знову збити до стійких піків. Продовжуйте додавати цукор, поки безе не стане шовковистим і твердим. Насамкінець додайте кукурудзяне борошно та оцет.
Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін
Обережно викладіть ложкою суміш у кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 2 см і закрутіть кінець мішка. Тримаючи мішок вертикально, стисніть його і повільно тягніть вгору. У вас має вийти безе заввишки 9 см із загостреною верхівкою. Повторіть, залишаючи принаймні 3 см між кожним шматочком. Обережно втисніть по 2 шоколадні крихти у кожне безе, щоб створити очі.
Випікайте мінібезе протягом 1 години, доки вони не стануть хрусткими на дотик і не почнуть легко відклеюватися від паперу. Вимкніть духовку і залиште у ній до повного охолодження, в ідеалі — на ніч.
Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки
Розтопіть решту шоколадних ґудзиків у мікрохвильовій печі. Потім кінчиком пензлика або чайної ложки намалюйте примарний рот на кожному безе. Залиште охолоджуватися.