Готуємо для дітей на Геловін: рецепт моторошних безе-привидів

15 Жовтня 2024

Ці привиди з безе сподобаються кожному — хрусткі ззовні та апетитно липкі всередині, вони є ідеальним моторошним солодким частуванням та страшенно гарною ідеєю для вечірки на Геловін.

Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв

Інгредієнти: 

  • 4 великі яєчні білки
  • 225 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. кукурудзяного борошна
  • 1 ч. л. білого винного оцту
  • жменя чорної шоколадної крихти

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 140 °C, вентилятор до 120 °C. Застелити два великі дека папером для випічки. Яєчні білки покласти в чисту суху миску і збити електричним вінчиком до щільних піків. Додати 1 ст. л. цукру і знову збити до стійких піків. Продовжуйте додавати цукор, поки безе не стане шовковистим і твердим. Насамкінець додайте кукурудзяне борошно та оцет.

Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін

Обережно викладіть ложкою суміш у кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 2 см і закрутіть кінець мішка. Тримаючи мішок вертикально, стисніть його і повільно тягніть вгору. У вас має вийти безе заввишки 9 см із загостреною верхівкою. Повторіть, залишаючи принаймні 3 см між кожним шматочком. Обережно втисніть по 2 шоколадні крихти у кожне безе, щоб створити очі.

Випікайте мінібезе протягом 1 години, доки вони не стануть хрусткими на дотик і не почнуть легко відклеюватися від паперу. Вимкніть духовку і залиште у ній до повного охолодження, в ідеалі — на ніч.

Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки

Розтопіть решту шоколадних ґудзиків у мікрохвильовій печі. Потім кінчиком пензлика або чайної ложки намалюйте примарний рот на кожному безе. Залиште охолоджуватися.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram