Дієта чи веганство — не привід відмовлятись від солодощів! Наприклад, ви можете приготувати кокосове печиво з чудовим потрійним смаком кокоса, лимона та банана. Воно дуже смачне, корисне та швидке. Запікати потрібно лише до 15 хвилин, отже це простий варіант регулярно тішити себе таким смаколиком до кави чи чаю. Цим рецептом поділилась Ангеліна Усанова, Міс Всесвіт Україна 2023 в спільному відео з Тетяною Літвіновою.
У відео Ангеліна та Тетяна не лише готували, а й ділились любовними секретами. Наприклад, Ангеліна розповіла про свій роман з ченцем індуїстського храму в Австрії!
Інгредієнти
Вам знадобиться:
- кокосове борошно — 110 г
- вівсяне борошно — 50 г
- кокосова стружка або кунжут — жменя
- борошно лляне — 30 г
- сироп топінамбура — 3/4 ст ложки
- олія кокосова — 40 г
- банан — 2 шт
- цедра та сік половинки лимона

Це печиво слід пекти лише 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
Кулінарний секрет від Тетяни Літвінової #1
Є маленька хитрість: якщо не можете знайти кокосове борошно — подрібніть в блендері чи кавомолці кокосову стружку. Вівсяне борошно можна зробити за таким же принципом з вівсянки.

Кулінарний секрет від Тетяни Літвінової #2
Бананом завжди можна замінити яйце

Процес приготування кокосового печива
1) Насипте всі види борошна в глибоку миску. Проте залиште трішки кокосової стружки для оздоблення
2) Натріть цедру лимона
3) Процідіть лимон крізь ситечко, щоб кісточки та м’якуш не потрапили в суміш
4) Перемішуйте масу до однорідності. Можете використати силіконову або дерев’яну лопатку.
5) Додайте кокосову олію
6) Долийте сироп топінамбура
7) Великою ложкою перемішуйте масу з сиропом, щоб все стало однорідним та в’язким
8) Руками, сформуйте “сирнички” або кульки
9) “Скупайте” печиво в кокосовій стружці
10) Запікайте. Смачного!