Курча пірі-пірі: рецепт від Михайла Золотаря | Волонтерська кухня

Волонтерська кухня — це соціальний проєкт, де кухарі готують їжу для постраждалих від війни мешканців Ірпеня та Бучі, а допомагає їм відомий в Україні гість чи гостя

12.07.2023

Волонтер і засновник Sky Group Михайло Золотарь приєднався до “Волонтерської кухні”, щоб приготувати курча пірі-пірі за авторським рецептом.

Інгредієнти на 10 порцій:

  • Курча — 2 шт
  • Свіжі перці чілі — 2 шт
  • Часник — 4 зуб
  • Лимон — 1 шт
  • Паприка копчена — 20 гр
  • Перець болгарський — 3 шт
  • Орегано — 10 гр
  • Цукор коричневий — 10 гр
  • Цибуля синя — 1 шт
  • Олія — 1 ст.л
  • Біле вино — 2 ст.л
  • Сіль та перець на смак

Приготування:

  1. Болгарський перець і перець чилі вимити, видалити плодоніжку і серцевину, наріжте. Складіть перець в каструлю, додайте лимонний сік і поставте на повільний вогонь на 10 хвилин.
  2. За допомогою занурювальний насадки блендера пюруйте перець, додавши паприку, часник і сіль.
  3. В курячому філе зроби три надрізи по діагоналі і покладіть курку у вогнетривкий посуд, викладіть зверху соус і полийте оливковою олією.
  4. Покладіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
    Подавайте курку разом з готовим соусом.

Подивитися повний процес приготування можна тут.

Смачного!