Напій, який зігріє восени: рецепт імбирного лате

11.10.2024

Це поблажливе, солодке імбирне лате готується з пряникового цукрового сиропу зі спеціями. Додайте в чашку трохи бренді, щоб отримати ідеальний зігрівальний осінній напій.

Читайте також: Гарбузовий лате: як приготувати вдома

Імбирне лате: рецепт бадьорого напою

Інгредієнти:

  • 65 г світло-коричневого цукру
  • 2 ч. л. меленого імбиру
  • 4 горошини чорного перцю
  • 1 невелика паличка кориці
  • ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 500 мл молока
  • 200 мл свіжозвареної кави еспресо

Спосіб приготування:

Покладіть цукор у каструлю зі 100 мл води. Обережно нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Довести до кипіння і додати імбир, перець горошком, корицю і мускатний горіх.

Вимкніть вогонь і дайте повністю охолонути. Процідіть через дрібне сито і додайте ванільний екстракт.

Коли будете готові подавати, нагрійте молоко і сироп разом до гарячого стану, але не до кипіння, постійно збиваючи вінчиком під час нагрівання.

Розлийте каву еспресо по 4 горнятках і долийте пінним молоком.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram