Це поблажливе, солодке імбирне лате готується з пряникового цукрового сиропу зі спеціями. Додайте в чашку трохи бренді, щоб отримати ідеальний зігрівальний осінній напій.
Читайте також: Гарбузовий лате: як приготувати вдома
Імбирне лате: рецепт бадьорого напою
Інгредієнти:
- 65 г світло-коричневого цукру
- 2 ч. л. меленого імбиру
- 4 горошини чорного перцю
- 1 невелика паличка кориці
- ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 500 мл молока
- 200 мл свіжозвареної кави еспресо
Спосіб приготування:
Покладіть цукор у каструлю зі 100 мл води. Обережно нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Довести до кипіння і додати імбир, перець горошком, корицю і мускатний горіх.
Вимкніть вогонь і дайте повністю охолонути. Процідіть через дрібне сито і додайте ванільний екстракт.
Коли будете готові подавати, нагрійте молоко і сироп разом до гарячого стану, але не до кипіння, постійно збиваючи вінчиком під час нагрівання.
Розлийте каву еспресо по 4 горнятках і долийте пінним молоком.