Найкращі ідеї для сніданків, обідів та вечерь без електрики

Що готувати та зберігати в холодильнику з урахуванням вимикань світла

вечеря
01.07.2024

Якою б довгою не була відсутність електроенергії, потреби в їжі ніхто не відміняв. Особливо зараз, коли до вимикань додаються й нервові навантаження тривожних очікувань. Як налагодити безперебійні сніданки, обіди й вечері та що приготувати за умов відсутності світла? Спробуємо зібрати до купи все, що може статися у нагоді.

Заготовки та страви

На щастя, зараз літо із довгими днями та безліччю овочів і фруктів. А значить на столі завжди можуть бути салати. Крім того, заздалегідь можна посмажити оладки, млинці, деруни чи сирники, які можна їсти навіть холодними. що приготувати

Сюди додаємо й різноманітні бутерброди. Треба лише попіклуватися про те, щоб у холодильнику були ковбаса або сир. Обирайте тверді сири, які можуть зберігатися при кімнатній температурі. І краще — сирокопчені види ковбас, які певний час витримають не надто низьку температуру у холодильнику. До цього чудово підійдуть оливки або мариновані огірки. Ще один варіант – хліб чи хлібці та різноманітними намазки. Це можуть бути паштети, хумус, авокадо, м’який вершковий сир або класичне масло. Варіантів безліч, і кожен з них можна легко підлаштувати під свій смак. До того ж їх зручно використовувати і вранці, й на вечерю до салатів.

Для сніданків ідеальними будуть різноманітні пластівці чи гранола з молоком або йогуртом.

що приготувати

Фото: Inst @downshiftology

А для обідів, особливо у спекотні дні, чудово приготувати щось із холодних супів – окрошку, гаспачо, таратор або холодник. Вони добре зберігатимуться у холодильнику навіть за періодичних вимикань електрики.

Про всяк випадок непогано було б зробити запаси продуктів, які не потребують приготування та швидко не псуються.

Корисні перекуси

Насамперед це горіхи та сухофрукти, яких зараз безліч. Фундук, мигдаль, волоські горіхи та фініки, курага, чорнослив або родзинки, можна обрати за смаком. Проте не варто забувати й про сезонні фрукти та ягоди. Абрикоси та яблука, банани й виноград – те, що найкраще смакує та насичує влітку.

що приготувати

Фото: agroportal

Сюди ж додамо ще й енергетичні батончики, яких зараз величезний вибір. Ще один варіант – крекери або сухарики, які чудово підходять для швидких перекусів, особливо якщо до них додати джем або мед. Вони довго зберігаються та добре піднімають рівень енергії.

Молочні продукти

Серед них насамперед обираємо йогурти, сирки або кисломолочні напої. Останні найкраще смакують у спеку. Якщо холодильник добре тримає прохолоду, варто залишити там кілька аналогічних продуктів. Тим більше, що їх можна вживати як з овочами, так і з фруктами та ягодами. Це легкий та швидкий перекус, який не потребує ніякої підготовки.

що приготувати

Фото: goodfood

Консерви

Звісно, це не найкращий варіант серед усіх можливих, проте певний запас про всяк випадок може стати справжнім порятунком. Рибні консерви, кабачкова ікра чи консервовані боби або кукурудза вже готові до вживання. Достатньо просто відкрити банку або зробити пару салатів.

Кава та чай

Влітку ці напої на настільки актуальні, як у холодну пору року. Проте більшість з нас не уявляє свого ранку без ароматної кави або чаю. Змолоти кавові зерна можна заздалегідь. А от зварити вже складніше, якщо плита електрична, а портативного пальника немає. У такому випадку може виручити лише термос. Втім, можливо, непоганою альтернативою стане домашній лимонад із цитрусових, м’яти та меду, який можна приготувати завчасно.

Читайте також: Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram