Сезон кабачків відкрито! Настав час скуштувати найцікавіші та найсмачніші страви з кабачків. Адже цей овоч надзвичайно корисний для діабетиків, жінок, людей з хворобами серця та тих, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом тощо.
Печені, смажені чи тушені, з овочами та м’ясом, хрусткі та таючі – вибирайте з нашої добірки смачний та простий рецепт приготування страв з кабачків. Запевняємо, що один із рецептів вам точно припаде до душі.
ТОП-5 найпростіших рецептів з кабачків
Кабачки тушковані з овочами
Це самостійна страва та гарнір одночасно. При цьому тушковані кабачки однаково смачні як у гарячому, так і холодному вигляді.
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки;
- 1 морква;
- 2 помідори;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- сіль та чорний мелений перець — на свій смак;
- 1 пучок кропу та петрушки.
Читайте також: Що приготувати: кримський лагман від Тетяни Літвінової
Останні новини
- Сruelty free та екологія: sustainability івент-конференція Garnier Green Beauty
- Смажена великодня шинка: смачний та простий рецепт
- Шведська принцеса Вікторія пройде військову підготовку для отримання офіцерського звання
- Семюель Морзе, винахідник і художник: картини, телеграф та азбука однієї людини
- Хто такі завліти в театрі? Чим вони займаються в українському театрі та як потрапити у професію? Розповідає Марина Бортник-Гулевата Новости на главной
Приготування:
Помийте всі овочі. Почистіть цибулю, часник і моркву, за потреби зніміть шкірку з кабачків.
Змастіть сковороду олією. Коли воно розігріється, відправте смажити подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Через пару хвилин додайте до них нарізані помідори та томатну пасту. Ще через кілька хвилин — соломку з перцю та моркву, а потім нарізані кубиками або соломкою кабачки.
Овочі потрібно постійно перемішувати. Якщо вони виділяють недостатньо рідини та починають пригорати, додайте трохи води. Посоліть, поперчіть і накрийте кришкою сковорідку. Тушіть на повільному вогні 5-7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте рубану зелень.
Кабачки — човники
Смак пряний і водночас ніжний, а за текстурою кабачки виходять дуже соковитими.
Інгредієнти:
- 2 невеликі кабачки;
- 200 г сиру;
- 1 пучок кропу та петрушки;
- 2 зубчики часнику;
- 1 яйце;
- сіль та чорний мелений перець;
- 100 г твердого сиру.
Приготування:
Кабачки очистіть від шкірки й розріжте вздовж. Ложкою або ножем витягніть м’якоть, щоб вийшли «човники».
Читайте також: У Японії виготовили найдорожче морозиво у світі: ціна та відео
В окремій мисці змішайте сир, рубану зелень, пропущений через прес часник, яйце, сіль та перець. Начиніть сумішшю кабачки.
Викладіть фаршировані кабачки на лист, застелений пергаментом. Кожен посипте тертим сиром.
Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 40 хвилин.
Кабачкова піца
Страва, якою можна здивувати й досхочу нагодувати гостей. При цьому жодного клопоту з тістом.
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки;
- 1 яйце;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок петрушки;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 5 столових ложок борошна;
- ½ чайної ложки солі;
- чорний мелений перець;
- 50 г вершкового масла;
- 2 столові ложки панірувальних сухарів;
- 1 куряча грудка;
- 1 помідор;
- 100 г твердого сиру.
Читайте також: Український бренд Wanted Vegan випустив рослинний тунець та копчений лосось: фото
Приготування:
Помийте та натріть на великій тертці кабачки. Відіжміть м’якоть, щоб позбутися зайвої вологи. Змішайте з яйцем, дрібно рубаною зеленню і борошном. Посоліть і поперчіть.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом та посипте сухарями. Викладіть у неї кабачкове тісто. Товщина має бути приблизно 1 см. Зверху викладіть порізане відварене куряче філе (можна замінити на ковбасу, гриби) та скибочки помідора. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.
Хрусткі кабачкові палички
Однаково добре йдуть з м’яким сиром та пивом. Смакові відтінки можна варіювати, додаючи або видаляючи спеції.
Інгредієнти:
- 1 кабачок;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка часникового порошку;
- ½ чайної ложки паприки;
- 3 столові ложки панірувальних сухарів.
Приготування:
Очистіть кабачок від шкірки та наріжте брусками завтовшки близько сантиметра.
Оливкову олію змішайте із сіллю та спеціями й помаринуйте в ній кабачки хвилин 20–30.
Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях і викладіть на лист, застелений пергаментом. Відправте лист у розігріту до 200 °С духовку на 15–20 хвилин, поки на кабачках не утвориться золотиста скоринка.
Кабачки у клярі
Завдяки кляру кабачки при жарінні не втрачають соковитість. Відмінно поєднуються зі сметаною та різними часниковими соусами.
Інгредієнти:
- 1 великий кабачок;
- 2 яйця;
- 1 ¹⁄₂ склянки борошна;
- 6 столових ложок сметани;
- сіль;
- 1 чайна ложка прованських трав;
- соняшникова олія для смаження.
Читайте також: До міжнародного для супу: три смачні прості рецепти, перевірені редакцією
Приготування:
Помийте та наріжте кабачок кружальцями завтовшки близько сантиметра.
Приготуйте кляр: змішайте яйця, 1 склянку борошна, сметану, сіль і спеції.
Кожен шматок кабачка обваляйте в борошні, опустіть у кляр і обсмажте на добре розігрітій і змащеній сковороді.