Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак

11.07.2023

Сезон кабачків відкрито! Настав час скуштувати найцікавіші та найсмачніші страви з кабачків. Адже цей овоч надзвичайно корисний для діабетиків, жінок, людей з хворобами серця та тих, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом тощо.

Печені, смажені чи тушені, з овочами та м’ясом, хрусткі та таючі – вибирайте з нашої добірки смачний та простий рецепт приготування страв з кабачків. Запевняємо, що один із рецептів вам точно припаде до душі.

ТОП-5 найпростіших рецептів з кабачків 

Кабачки тушковані з овочами

Фото: pixabay.com

Це самостійна страва та гарнір одночасно. При цьому тушковані кабачки однаково смачні як у гарячому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки;
  • 1 морква;
  • 2 помідори;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • сіль та чорний мелений перець — на свій смак;
  • 1 пучок кропу та петрушки.

Читайте також: Що приготувати: кримський лагман від Тетяни Літвінової

Приготування:

Помийте всі овочі. Почистіть цибулю, часник і моркву, за потреби зніміть шкірку з кабачків.

Змастіть сковороду олією. Коли воно розігріється, відправте смажити подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Через пару хвилин додайте до них нарізані помідори та томатну пасту. Ще через кілька хвилин — соломку з перцю та моркву, а потім нарізані кубиками або соломкою кабачки.

Овочі потрібно постійно перемішувати. Якщо вони виділяють недостатньо рідини та починають пригорати, додайте трохи води. Посоліть, поперчіть і накрийте кришкою сковорідку. Тушіть на повільному вогні 5-7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте рубану зелень.

Кабачки — човники

Смак пряний і водночас ніжний, а за текстурою кабачки виходять дуже соковитими.

Інгредієнти:

  • 2 невеликі кабачки;
  • 200 г сиру;
  • 1 пучок кропу та петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • сіль та чорний мелений перець;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

Кабачки очистіть від шкірки й розріжте вздовж. Ложкою або ножем витягніть м’якоть, щоб вийшли «човники».

Читайте також: У Японії виготовили найдорожче морозиво у світі: ціна та відео

В окремій мисці змішайте сир, рубану зелень, пропущений через прес часник, яйце, сіль та перець. Начиніть сумішшю кабачки.

Викладіть фаршировані кабачки на лист, застелений пергаментом. Кожен посипте тертим сиром.

Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 40 хвилин.

Кабачкова піца

Фото: freepik.com

Страва, якою можна здивувати й досхочу нагодувати гостей. При цьому жодного клопоту з тістом.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки;
  • 1 яйце;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 5 столових ложок борошна;
  • ½ чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 помідор;
  • 100 г твердого сиру.

Читайте також: Український бренд Wanted Vegan випустив рослинний тунець та копчений лосось: фото

Приготування:

Помийте та натріть на великій тертці кабачки. Відіжміть м’якоть, щоб позбутися зайвої вологи. Змішайте з яйцем, дрібно рубаною зеленню і борошном. Посоліть і поперчіть.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом та посипте сухарями. Викладіть у неї кабачкове тісто. Товщина має бути приблизно 1 см. Зверху викладіть порізане відварене куряче філе (можна замінити на ковбасу, гриби) та скибочки помідора. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.

Хрусткі кабачкові палички

Фото: freepik.com

Однаково добре йдуть з м’яким сиром та пивом. Смакові відтінки можна варіювати, додаючи або видаляючи спеції.

Інгредієнти: 

  • 1 кабачок;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка часникового порошку;
  • ½ чайної ложки паприки;
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів.

Приготування:

Очистіть кабачок від шкірки та наріжте брусками завтовшки близько сантиметра.

Оливкову олію змішайте із сіллю та спеціями й помаринуйте в ній кабачки хвилин 20–30.

Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях і викладіть на лист, застелений пергаментом. Відправте лист у розігріту до 200 °С духовку на 15–20 хвилин, поки на кабачках не утвориться золотиста скоринка.

Кабачки у клярі 

Фото: freepik.com

Завдяки кляру кабачки при жарінні не втрачають соковитість. Відмінно поєднуються зі сметаною та різними часниковими соусами.

Інгредієнти: 

  • 1 великий кабачок;
  • 2 яйця;
  • 1 ¹⁄₂ склянки борошна;
  • 6 столових ложок сметани;
  • сіль;
  • 1 чайна ложка прованських трав;
  • соняшникова олія для смаження.

Читайте також: До міжнародного для супу: три смачні прості рецепти, перевірені редакцією

Приготування:

Помийте та наріжте кабачок кружальцями завтовшки близько сантиметра.

Приготуйте кляр: змішайте яйця, 1 склянку борошна, сметану, сіль і спеції.

Кожен шматок кабачка обваляйте в борошні, опустіть у кляр і обсмажте на добре розігрітій і змащеній сковороді.