Обираємо паску до смаку: 11 небанальних ідей

15.04.2024

Якщо цьогоріч ви бажаєте скуштувати паску не власного виробництва, то у вас величезний вибір варіантів. Від веганських до багатокомпонентних, із шоколадною начинкою чи кремом, без яєць та з маракуєю. Вибір настільки великий, що за годину пошуку вже навіть не знаєш, яку б сам обрав. Зібрали для вас найцікавіші варіанти великодніх пасок від українських виробників.

The Cake

Вартість: від 50 до 350 грн

Де знайти: Київ, вул. Велика Васильківська, 5

The Cake позиціонує себе як простір з десертами для інтровертів та екстравертів. Пропонує декілька варіантів смачних пасочок, а також крафін «Вечірній Київ» з карамелізованим фундуком.

Який є вибір: шоколадна паска із шоколадними дропсами, кремом та лимонною цедрою, апельсинова паска з цукатами, апельсиновим кремом та білковою глазур’ю, маковий крафін з пюре із маракуї та мигдалевими пластівцями.

Кондитерська CAKELAB

Вартість: 700 грн

Де знайти: Київ, Тбіліський провулок, 1

Сakelab пропонує декілька варіантів пасок, які відрізняються вагою та смаками. Єдине, що не змінюється у кожному виробі, це італійське борошно та бельгійське масло. Тут ви знайдете і паску з горіховою начинкою та попкорном, і класичну з родзинками, і безліч інших смачних десертів пасхальної тематики. Оздоблення, до речі, також надихає на святковий настрій. А ще кондитерська дозволяє зробити подарунок нужденним.

Кондитерська-бістро Dolceteka

Вартість: від 450 до 1200 грн

Де знайти: Київ, вул. Велика Васильківська, 100

Цьогоріч кондитерська-бістро зробила акцент на шоколад, адже шеф-кондитер Антон Штипа був переможцем головного міжнародного конкурсу шоколатьє та шеф-кондитерів World Chocolate Masters. Тож тут на вас чекають не тільки смачнющі паски та панетоне, а також шоколадні композиції до Великодня.

Існує переконання, що традиція пекти паски походить ще з дохристиянських часів. У Святому Писанні не існує згадки про те, що апостоли освячували хліб під час Господньої вечері, до неї або після. Хліб готували прісним, як Бог повелів своєму народові.

HONEY

Вартість: від 550 до 18050 грн

Де знайти: Київ, вул. Нижній Вал, 19/21, Ярославів Вал, 20, ЦУМ, 6-й поверх

Honey пропонують пухкенькі, м’якенькі пасочки з родзинками та цукатами й шоколадом, а також ароматні панетоне. У свою випічку вони додають вершкове масло, жовтки, ваніль та закваску «Левіто Мадре».

Який є вибір: панетоне з трьома видами шоколаду, панетоне з ваніллю та білим шоколадом й апельсиновими цукатами, паска з шоколадом чи родзинками.

Веганська безглютенова паска від Sun&J

Вартість: 550 грн

Де знайти: Київ, вул. Михайлівська, 22

Перша в Україні органічна веганська безглютенова паска, без молока, яєць та цукру. На 90% створена з інгредієнтів українського походження. З чотирьох видів борошна, з сушеними яблуками, динею, сливами, лавандою, календулою, золотим льоном та медом, а також шоколадом та корицею.

До першої половини ХХ століття паски в Україні були подовими (тобто такими що випікалися на нижній площині печі/на дровах) і випікалися без форми й нагадували паляниці.

Andjoy — фабрика десертів

Вартість: 810 грн

Де знайти: Київ, вул. Максимовича, 24а

Для фанатів сирних пасочок без цукру, глютену та лактози Andjoy пропонує різноманітний вибір продукції. Начинка та оздоблення дуже цікаві, тут можна знайти паски з маракуєю,  малиною, карамеллю та сухофруктами. Також є великодні набори мініпасок.

Що ще можна знайти у пасках від Andjoy: кеш’ю, вода, кокосове масло, сироп агави, кокос, фінік, мигдалеве борошно, лісовий горіх, арахіс, сіль, агар-агар, органічний рослинний пробіотик, какао.

Тітка Клара

Вартість: від 210 до 510 грн

Де знайти: по всьому місту

«Тітка Клара», як завжди, пропонує якісну та смачну продукцію. Цьогоріч це класична паска, святкова з горіхами та сухофруктами, шоколадна та сирна. Проте варто звернути увагу, що 16 квітня у пиріжкових вихідний.

БоХліб

Вартість: від 139 до 289 грн

Де знайти: Київ, вул. Георгія Кирпи, 3, вул. Будівельників, 40, ТЦ Smart Plaza Obolon

Солодкі, трошки п’янкі пасочки, адже у деякі додають коньяк,  ви можете знайти у пекарнях «БоХліб». Тут вам запропонують панетоне, сирну паску та класичну на заквасці. Є доставка по всій Україні, а також самовивезення.

Georgia

Вартість: 535 грн

Де знайти: Київ, вул. Хрещатик, 6

Тут для вас приготували два види пасочок: пасхальний крафін з мармуровою шоколадною начинкою й цедрою апельсина та пасхальний крафін з мармуровою начинкою солоної карамелі.

Звичай використовувати заквашений хліб під час святкування Господньої вечері з’явився століттями пізніше, після смерті апостолів Ісуса Христа, коли в християнство закралися звичаї язичників.

NaNa CAKE

Вартість: від 260 до 525 грн

Де знайти: в інстаграмі

У цій пекарні ви знайдете класичні паски патріотичного оздоблення, в оформленні використовують ізюмом, курагу, цукати та мигдалеві пластівці.

Ресторан Odesa

Вартість: від 550 до 600 грн

Де знайти: Київ, вул. Велика Васильківська, 114

Паску-панетоне, випечену на заквасці «Левіта Мадре», з тонким ароматом мигдалю та апельсинових цукатів ви знайдете у ресторані ODESA. Ця паска щедро прикрашена хрусткою меренгою, горішками, шоколадом та цукатами вишні.