Перкельт — рагу зі свининою

17.03.2024

Ароматне тушковане м’ясо перкельт має запашний аромат паприки та болгарського перцю. У ньому небагато інгредієнтів, а готувати його напрочуд легко.

Інгредієнти:

  • 5 шматочків бекону, нарізаних кубиками
  • 2 великі цибулини, нарізані кубиками
  • ¼ склянки угорської паприки
  • 1 ½ чайної ложки часникового порошку
  • ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 кг свинячих відбивних без кісток, обрізаних
  • 1 великий жовтий болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками
  • 2 банки нарізаних кубиками помідорів з рідиною
  • ⅔ склянки яловичого бульйону
  • 2 склянки нежирної сметани
  • 2 упаковки широкої яєчної локшини

Фото: allrecipes.com

Спосіб приготування: 

Покладіть бекон у велику глибоку пательню і готуйте на середньому вогні до рівномірного зарум’янювання приблизно 10 хвилин. Додайте до бекону цибулю і готуйте разом, поки цибуля не стане прозорою. Зняти пательню з вогню і додати до бекону паприку, часниковий порошок і перець. Перекласти суміш у велику каструлю.

Читайте також: Легкий грибний суп з невеликою кількістю інгредієнтів

Знову розігріти пательню й готувати свинячі відбивні порціями у гарячому жирі до рівномірного зарум’янювання з обох боків. За потреби додайте порцію бекону для кожної партії.

Перекласти відбивні на обробну дошку і промокнути паперовим рушником надлишки жиру з поверхні відбивних, нарізати кубиками й перемішати з беконною сумішшю.

Розігріти на сковороді невелику кількість шкварок від бекону, обсмажити в них болгарський перець, помішуючи, поки він не стане м’яким і ароматним, викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками. Перемішати приготований перець з беконом.

Влити помідори з рідиною та яловичим бульйоном у каструлю і поставити на середній вогонь. Доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь до середнього. Варити, поки рагу не почне загусати, періодично помішуючи, приблизно це займе 90 хвилин вашого часу. Перед поданням на стіл додати сметану.

Читайте також: Сонце на пательні: які млинці готують у різних країнах?

Поставити каструлю зі злегка підсоленою водою і довести до кипіння, додати яєчну локшину і знову довести до кипіння. Варити на відкритому вогні, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин. Добре відцідити на друшляк. Викласти рагу на локшину і подавати до столу.

СМАЧНОГО!

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram