Рецепт страви на Новий рік 2024: свинячі відбивні в глазурі

Рецепт страви для новорічного столу - свинячі відбивні в глазурі з бурбон-патоки.

27.12.2023

Ще до додавання глазурі апельсиновий сік, коричневий цукор, свіжий чебрець і лаврове листя створюють ароматний розсіл. Цей масляний, наповнений бурбоном соус — доповнений терпким яблучним оцтом і запашним розмарином — це просто вишенька на торті.

Читайте також: Що приготувати на Новий рік: 5 простих та смачних рецептів

Як приготувати відбивні на Новий рік 2024: простий рецепт 

Інгредієнти:

  • 2 c. апельсинового соку
  • 1/2 c. фасованого коричневого цукру
  • 1/2 c. кошерної солі
  • 8 зубчики часнику, продавлені
  • 1 пучок свіжого чебрецю
  • 3 лаврового листка
  • 2 ст.л перцю горошком
  • 1 паличка кориці
  • 6 відбивних зі свинячої корейки без кістки
  • 2 ст.л олії каноли

Для глазурі з бурбона та патоки:

  • 3/4 c. патока
  • 1/4 c. яблучний оцет
  • 1 гілочка розмарину
  • 4 ст.л нарізаного несолоного вершкового масла
  • 1/4 c. бурбона
  • Кошерна сіль і чорний перець

Спосіб приготування: 

Доведіть до кипіння у великій каструлі апельсиновий сік, коричневий цукор, сіль, часник, чебрець, лавровий лист, перець горошком, корицю та 6 склянок води. Зняти з вогню. Остудіть до кімнатної температури. Додати свинину у розсіл на 12 год.

Читайте також: Новорічні коктейлі для дорослих: що вибрати для зустрічі 2024 року

Вийміть свинину з розсолу і промийте під холодною водою. Обсушіть свинину паперовими рушниками.

Розігрійте духовку до 177 °C. Розігрійте олію у великій сковороді на середньому сильному вогні. Готуйте свинину порціями, один раз перевертаючи, до золотисто-коричневого кольору, 4-6 хвилин. Перекладіть на деко з обідком. Випікайте, поки внутрішня температура не досягне 60°С, 4-6 хвилин. Дайте відпочити 5 хвилин. Подавайте, поливши глазур’ю з патоки з бурбона.

Зробіть глазур:

Змішайте патоку, яблучний оцет і розмарин у маленькій каструлі. Варіть на середньому вогні, поки не зменшиться до 2/3 склянки, від 12 до 15 хвилин.

Читайте також: Торт «Пряниковий будиночок»: як приготувати та прикрасити своїми руками

Збийте несолоне масло і бурбон; продовжуйте варити до загустіння, 1-2 хвилини. Приправте кошерною сіллю та чорним перцем.

СМАЧНОГО НОВОГО РОКУ!