Пташине гніздо з безе — смачний рецепт десерту на Великдень-2024

Цей приголомшливий великодній рецепт — ідеальне солодке частування, яким можна пригостити родину.

21.04.2024

Для ідеальної великодньої випічки спробуйте це смачне гніздечко з шоколадного безе, прикрашене маленькими шоколадними яйцями, ніжними збитими вершками та стружкою молочного шоколаду.

Інгредієнти: 

  • 100 г молочного шоколаду
  • 300 мл подвійних вершків
  • 200 г сиру Фромаж блан
  • 1 ст.л цукрової пудри, плюс додатково для посипання
  • 175 г мінішоколадних яєць

Читайте також: Рецепт великодніх кексів «Шоколадне гніздо»

Для безе:

  • 6 яєчних білків
  • 180 г золотистої цукрової пудри
  • 165 г звичайної цукрової пудри
  • 1 ст. л. какао, просіяного

Спосіб приготування:

Щоб приготувати безе, розігрійте духовку до 140°C, газ 1, вентилятор 120°C. Застеліть велике деко антипригарним папером для випічки й намалюйте олівцем коло діаметром 20 см. Переверніть папір.

За допомогою електричного вінчика збийте яєчні білки, цукрову пудру і дрібку солі в чистій сухій мисці на високій швидкості протягом 4 хвилин або до утворення стійких піків.

Додайте цукрову пудру й обережно збивайте до повного розчинення. Збільште швидкість і збивайте протягом 3 хвилин, або поки маса не стане густою, щільною і глянцевою. Додайте какао і збийте, щоб перемішати.

Використовуючи олівцевий кружечок як орієнтир, ложкою викладіть безе на папір у формі гнізда з глибоким заглибленням у центрі, залишаючи боки високими. Випікайте 1 годину 30 хвилин, або до тих пір, поки тісто не потріскається і не стане твердим на дотик. Вимкнути духовку, прочинити дверцята і залишити безе всередині вистигати.

Читайте також: Рецепт печива «Лапки зайчика»

Тим часом приготуйте шоколадні завитки. За допомогою овочечистки зішкребти шоколад з плоскої довгої сторони плитки, щоб вийшли довгі завитки. Відкладаємо вбік, поки не знадобиться.

У міксері злегка збити вершки й Фромаж блан з цукровою пудрою до м’яких піків. Викласти ложкою в центр охолодженого безе, зверху викласти міні-яйця та шоколадні завитки. Перед подачею посипати додатково цукровою пудрою.

СМАЧНОГО! Більше смачних рецептів тут

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram