День святого Валентина не за горами, почніть його зі сніданку в ліжку, приготувавши ці рожеві млинці для своєї другої половинки.
Подавайте пухнасті рожеві млинці з теплим ягідним та цитрусовим соусом для солодкого сніданку, приготовані з використанням суміші для млинців, що спрощує процес.
Інгредієнти:
Для соусу:
- 150 г заморожених ягід
- 1½ ст. л. цукрової пудри, плюс додатково для обсипання
- ½ ч. л. ванільної пасти
- ½ апельсина, цедра та сік
Для млинців:
- 1 ч. л. розпушувача
- 155 г суміші для млинців
- рожевий харчовий барвник
- 20 г вершкового масла, нарізаного кубиками
Спосіб приготування:
Спочатку покладіть всі інгредієнти для соусу в невелику каструлю і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 8-10 хвилин, періодично помішуючи, поки соус не стане сироподібним, але ягоди все ще триматимуть форму.
Далі готуємо млинці. Додайте розпушувач у шейкер, закрийте кришкою і струсіть, щоб перемішати. Влийте 180 мл води та щедру порцію рожевого харчового гелю, знову закрийте шейкер і збовтайте 2 хвилини до однорідної маси. Якщо ви хочете, щоб кляр був більш яскраво-рожевого кольору, на цьому етапі видавіть додаткову краплю харчового гелю і збовтайте, щоб він змішався.
Додайте кубик вершкового масла у велику антипригарну сковороду на середньо-сильному вогні й, працюючи порціями, виливайте тісто на сковороду, щоб вийшли млинці товщиною приблизно 8 см. Готуйте 1-2 хвилини, поки у тісті не з’являться бульбашки. Перевернути та готувати ще 1-2 хвилини, поки не піднімуться і не стануть пишними. Повторіть з рештою суміші.
Розріжте млинці на сердечка за допомогою формочки для печива діаметром 8 см. Викладіть млинці на тарілку, полийте соусом і посипте цукровою пудрою.
СМАЧНОГО!