Рецепт чизкейка з інжиром, медом та волоським горіхом

27 Вересня 2024

Спробуйте цей смачний рецепт чизкейка — він гарантовано сподобається вам і стане чудовим завершенням вашого осіннього обіду. Додавання сушеного інжиру до бісквітної основи надає солодкості, а прикрашання карамелізованими волоськими горіхами, фісташками та медовою глазур’ю — розкішної текстури.

Інгредієнти:

  • 150 г вівсяного печива
  • 100 г цукрової пудри плюс 3 ст. л.
  • 90 г вершкового масла, розтопленого, плюс 1 ч. л.
  • 4 сушеного інжиру, подрібненого
  • 500 г грецького йогурту кімнатної температури
  • 600 г м’якого сиру кімнатної температури
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 4 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. ванільної пасти або екстракту
  • 75 г волоських горіхів
  • 30 г фісташок
  • 3 ст. л. прозорого меду

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. Щоб приготувати основу, покладіть печиво, 1 ст. л. цукру та 90 г розтопленого вершкового масла у кухонний комбайн і подрібніть до грубої консистенції. Додайте інжир і знову збийте до однорідної маси. Викладіть суміш у 22-сантиметрову форму для торта, щільно притисніть. Випікати 12 хвилин, відставити охолонути. Зменшити вогонь до 150 °C, вентилятор до 130 °C.

Електричним віночком збити йогурт, м’який сир і 100 г цукрової пудри до однорідної маси. Додати яйця по одному, потім борошно і ваніль. Вилийте у форму, випікайте 1 годину 15 хвилин або до повної готовності, але з легким коливанням у центрі. Щоб запобігти утворенню тріщин, обережно проведіть ножем по краях, щоб звільнити боки форми. Відкладіть на бляшану підставку до повного охолодження. Після охолодження накрийте кришкою і поставте в холодильник принаймні на 6 годин або на ніч, щоб застиг.

Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. У мисці змішати 1 ч. л. вершкового масла, горіхи, решту 2 ст. л. цукру й 1 ст. л. меду. Викласти у невелику форму для випікання і випікати 8 хвилин.

Перекласти на деко, застелене папером для випічки, до повного застигання й охолодження, потім нарізати. Перекладіть чизкейк на сервірувальну тарілку, полийте медом, що залишився, і посипте карамелізованими горіхами. В охолодженому вигляді зберігається до двох днів.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram