Ми підготували для вас добірку заспокійливих гарячих напоїв, які чудово підійдуть для затишних домашніх вечорів цієї осені. Від рецептів гарячого шоколаду до пряного елю та бебічино — готуйте вдома і насолоджуйтеся смаком осені.
Рецепт гарячого шоколаду з солоною карамеллю
Молоко, темний шоколад і солоний карамельний топінг у поєднанні з сумішшю насичених, зігріваючих спецій у цьому розкішному гарячому шоколаді — ідеальні ласощі, щоб зігрітися цієї осені.
Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками
Інгредієнти:
- 450 мл незбираного молока
- 75 г чорного шоколаду (не менше 70% сухих речовин какао), подрібненого, плюс трохи додаткового тертого шоколаду для прикрашання
- щіпка меленої кориці
- щіпка мускатного горіха
- 3 ст.л солоного карамельного сиропу
- щіпка гострого порошку чилі
- щіпка морської солі або на свій смак
- 4-6 паличок кориці для прикраси (за бажанням)
Спосіб приготування:
Помістіть молоко в каструлю і доведіть до кипіння на повільному вогні. Зніміть з вогню і додайте шоколад, корицю, мускатний горіх, солону карамель і перець чилі. Помішуйте, поки шоколад не розтопиться.
Додайте морську сіль до свого смаку. Поверніть на вогонь, помішуючи, поки не почне кипіти.
Розлити в маленькі чашки. Подавати з паличками кориці, які можна використовувати як мішалки, якщо є. Посипати тертим шоколадом.
Порада: для екстремального солоно-солодкого смаку змастіть обідок келиха карамельним десертним соусом і занурте його в невелику кількість солі. Для більш тонкого смаку вмочіть у цукор, змішаний з дрібкою солі.
Рецепт пряного яблучного та імбирного елю
Підсмажуйте свої страви на природі з цим смачним пряним яблучно-імбирним елем — пікантним, зігріваючим напоєм, який неодмінно прикрасить осінні вечори.
Інгредієнти:
- 300 мл каламутного яблучного соку
- 1 паличка кориці
- 3 гвоздики
- 2 анісу
- 300 мл (1/2 склянки) імбирного елю
Спосіб приготування:
Налийте яблучний сік у велику каструлю, додайте корицю, гвоздику та бодян анісу. Нагріти до ледь помітного кипіння і потримати на вогні 5 хвилин.
Читайте також: Як приготувати найпопулярніший коктейль літа Апероль Спрітц
Вимкніть вогонь і дайте соку настоятися ще 5 хвилин, потім видаліть спеції й додайте імбирний ель.
Розлити по чашках і подавати до столу.
Рецепт Babyccino з трьох інгредієнтів
Теплий і затишний, цей 3-компонентний бебічіно з корицею — смачне частування напередодні зимних вечорів.
Babyccino – одна з найбільших гастрономічних тенденцій. Цей напій, натхненний капучино, став фаворитом серед дітей у всьому світі.
Інгредієнти:
- 1 л напівзнежиреного молока
- 2 ч.л меленої кориці, плюс додатково для посипання
- 8 шт зефіру
Спосіб приготування:
У великій каструлі нагріваємо молоко до гарячого стану.
Відміряйте корицю у великий глечик і поступово додайте гаряче молоко, безперервно збиваючи, доки вона не змішається рівномірно і молоко не утворить пінну шапку.
Розлийте напій у 4 горнятка та посипте зверху корицею. Подавайте з зефіром на гарнір.