Відомий український шеф-кухар, суддя телепроєкту «Майстер-шеф», Володимир Ярославський поділився рецептом лінивих вареників, який він розмістив у своєму Інстаграмі.
Цікаво, що Володимир вважає, що українська кухня може бути вишуканою, навіть коли ти готуєш її просто у себе на кухні. І його ліниві вареники тільки підтверджують цей факт.
Ліниві вареники: рецепт Володимира Ярославського
Для приготування вам знадобляться такі продукти:
- 400 г домашнього сиру;
- 85 г борошна;
- 1 малесеньке яйце (або великий жовток);
- 40 г цукру.Для соусу на двох:
- 70-80 г білого шоколаду;
- 100-110 г вершків 20%;
- 120-150 г свіжі ягоди;
- 30 г смажених горіхів.
Домашній сир (творог) треба обов’язково віджимати від зайвої вологи. Володимир робить це за допомогою звичайного домашнього рушника: просто вичавлює рідину руками. Також можна залишити сир у рушнику на ніч у холодильнику — сироватка сама вийде у ємність.
Після віджимання зайвої вологи, змішайте сир з яйцем та цукром, потім додайте борошно та замішайте швидко м’якеньке тісто. Далі розділіть його на шматочки й сформуйте кульки чи овальні вироби.
Вареники треба варити в підсоленій воді — кидайте одразу в киплячу воду та чекайте, поки вареники піднімуться. Після цього їх можна поварити ще хвилинку!
Окремо в пательню налийте вершки, киньте білий шоколад та доведіть до кипіння. Вкиньте у соус гарячі вареники. Найкраще робити це шумівкою, щоб не будо надлишкової вологи.
Поваріть вареники хвилиночку у соусі, щоб все загусло. Прикрасьте ягодами та подрібненими горіхами.
Шоколад за бажанням можна брати будь-який, на ваш смак.
Смачного!